Les processons i els actes litúrgics, organitzats per la Hermandad Cristo de la Paz, donen forma i contingut un any més a una de les celebracions de la Setmana Santa més concorregudes de Catalunya

La Setmana Santa de Castelldefels. Tradició, participació i fervor religiós tornen a donar-se cita al municipi de la mà de la Hermandad del Cristo de la Paz, entitat local que un any més dona forma, contingut i significat a la celebració de la cita religiosa i popular amb l’organització de les diferents processons, concerts i actes litúrgics que conformen el programa de la Setmana Santa 2015.

Les processons van començar el 29 de març, Diumenge de Rams, amb la processó “Entrada de Jesús a Jerusalem”, més popularment coneguda com la processó de “La Borriquita”. La processó va sortir del temple de la Mare de Déu de Montserrat per procedir posteriorment a la Solemne Benedicció de Palmes i Rams a la plaça de la Democràcia. Després de la benedicció, “La Borriquita” va baixar en processó fins a la plaça de l’Església, amb nova benedicció de palmes i rams abans d’entrar a l’església de Santa Maria on es va celebrar la missa corresponent.

A la tarda, la Processó de Jesús Captiu, va sortir de l’Església de Santa Maria amb destinació al temple de la Mare de Déu de Montserrat. La processó va comptar amb la col·laboració de les germandats convidades, la del Santo Cristo de la Agonía i la de Nuestra Señora de los Dolores de Sant Boi.

El dimarts 31 de març, els actes comencen a les 20 h amb el solemne “Via Crucis” que surt des del temple de la Mare de Déu de Montserrat i per recórrer diferents carrers del barri de Vista Alegre.

Una altra de les processons emblemàtiques de la Setmana Santa a Castelldefels és la de Jesús Natzarè i la Mare de Déu de les Llàgrimes. La processó surt el 2 d’abril, Dijous Sant, des del temple de la Mare de Déu de Montserrat, a les 21 h, per recórrer de nou diferents carrers del barri de Vista Alegre.

El Divendres Sant, 3 d’abril, se celebra la processó del Crist de la Pau i la Mare de Déu de la Pau que surt del temple de la Mare de Déu de Montserrat a les 18.30 h. Prèviament (17 h),té  lloc la missa tradicional de la Passió de Déu.

El dissabte 4 d’abril és el torn de la processó de l’Enterrament Sant acompanyat de la seva Mare Dolorosa, coneguda com la “Processó del Silenci”, que comença a les 19.30 hores des de l’Església de Santa Maria per processonar fins el temple de la Mare de Déu de Montserrat, on se celebra una solemne “vigília pasqual” i el “ressopó de pasqua” als locals parroquials.

Per últim, el diumenge 5 d’abril, Diumenge de Resurrecció, dia d’Acció de Gràcies, se celebra la tradicional Diana/Cercavila (10 h) pels carrers de Vista Alegre, Castell-Poble Vell i barri Centre, a càrrec de l’agrupació musical Santísimo Cristo de la Paz.

 

Font: Ajuntament de Castelldefels

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here