El passat diumenge 12 d’abril, en una jornada organitzada pel Consorci de Turisme del Baix Llobregat i el Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregatels restauradors de la Campanya Sabors de l’Horta i els pagesos del Baix Llobregat van ser els protagonistes d’una trobada adreçada per primera vegada a Instagramers gastronòmics

Un total de 30 instagramers van degustar les propostes culinàries que van elaborar per a l’ocasió dotze restaurants: Follia, El Palau Vell, Major Trenta-sis, El Mirador de Sant Just, Plats, El Diván de los Sentidos,  Sinfonia (Hotel Sallés Ciutat del Prat), La Lluna en un Cove, Cal Mingo, L’Àpat, Hotel Can Rafel, Tasta’mm Gourmet Burger&Gin.

L’event gastronòmic va tenir lloc a la Masia Can Comas, seu del Parc Agrari, on se’ls va donar la benvinguda a càrrec de Raimon Roda, Gerent del Parc Agrari del Baix Llobregat, i Laura Garcia, Coordinadora del Consorci de Turisme del Baix Llobregat.

A continuació, els assistents van gaudir d’unesmorzar forquilla Km0. De la mà de Cristina Roig, experta assessora i col·laboradora gastronòmica, i acompanyada pels restauradors, els instagramers van tastar diverses tapes originals i exquisides elaborades pels xefs que ens acompanyaren, i on la Carxofa Prat va ser la protagonista, juntament amb altres productes de temporada.

Finalitzat l’esmorzar, es va fer un “tast” de bici per conèixer de prop alguns dels atractius camps del Parc Agrari del Baix Llobregat, les masies més destacades i els cultius de temporada.

I finalment, la jornada es va acabar amb una nova activitat gastronòmica, tant atractiva com experimental en un camp de carxofa Prat.

Campanya Gastronòmica “Els Sabors de l’Horta del Baix Llobregat” 2015

Cuina local i de temporada amb productes KM0

Les planes del delta i de la vall baixa del Llobregat han estat tradicionalment productors d’una variada gamma d’hortalisses i fruites mercès a la fertilitat dels seus sòls, la bondat del seu clima i l’esforç dels pagesos que les cultiven. Aquestes zones agrícoles conformen avui dia el Parc Agrari del Baix Llobregat.

Els experts cuiners de la comarca han desenvolupat al llarg dels anys una gastronomia basada en un producte local, de proximitat i de temporada. Una cuina arrelada a la seva terra.

La campanya gastronòmica “Els sabors de l’horta del Baix Llobregat” recull l’oferta gastronòmica que ofereixen els 33 restaurants de la comarca que treballen el producte Km0.

Des del Parc Agrari i el Consorci de Turisme del Baix Llobregat us convidem a tots els amants de la bona cuina a apropar-vos als restaurants de la comarca per descobrir i assaborir els productes de la terra.

Font: Consell Comarcal del Baix Llobregat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here