La sentència desestima dels demandes formulades per l’empresa gestora IDEA i obliga a pagar les costes judicials

El jutjat contenciós-administratiu núm. 10 de Barcelona ha desestimat la totalitat de les demandes presentades per l’empresa gestora del servei a Can Serra, IDEA SL, contra la Societat Serveis Municipals de l’Ajuntament i obliga l’empresa a pagar les costes judicials.

Per l’alcalde de Sant Esteve, Enric Carbonell, “Aquesta sentència demostra que l’Ajuntament sempre ha actuat amb honestedat i l’únic que hem fet és defensar els interessos públics”. Carbonell recorda que “La voluntat municipal sempre ha estat la de negociar i trobar una acord entre les parts” i lamenta que “IDEA hagi optat per la via judicial”.

IDEA va interposar el recurs l’any 2013 al·legant incompliments de contracte per part de l’Ajuntament, en els termes d’apropiació indeguda de diners, reclamació d’equilibri econòmic i anul·lació de la intervenció temporal del servei per part de l’Ajuntament.

La intervenció no es va arribar a executar a l’espera de possibles acords amb l’empresa i de la resolució judicial.

La sentència amb data 30 d’abril avala la gestió municipal i dóna la raó a l’Ajuntament en cobrar-se la integritat del cànon establert i, per tant, “És IDEA la que ha d’abonar diner a l’empresa pública en els termes concertats i expressats en el contracte”.

La decisió judicial determina que no procedeix la reclamació d’equilibri econòmic atès que l’Ajuntament “No ha introduït modificacions en el servei ni concorren circumstàncies anormals o imprevisibles”.

Pel que fa a la intervenció temporal del servei per part de l’Ajuntament, la sentència considera que aquesta “Respon a una situació generada per IDEA (per l’impagament en el mes de maig d’una part de les nòmines als treballadors i l’anunci de la impossibilitat de fer front a l’execució del contracte).

Afegeix que “És obvi que la intervenció del servei sembla respondre a la necessitat de garantir la prestació del servei públic i de regularitzar la situació, pel que no es pot apreciar la desviació de poder que denuncia IDEA”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here