La ciutat escalfa motors per encarar les Festes de Primavera que tindran lloc els dies 8, 9 i 10 de maig i que inclouran la 57a Exposició Nacional de Roses i la 36a Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat. Paral·lelament, durants aquests dies la ciutat serà un gran escenari d’activitats culturals, esportives i de lleure. Enguany el pregó que donarà el tret de sortida de les festes anirà a càrrec del cantautor santfeliuenc Ramon Mirabet

Les roses i l’art, motius centrals de l’Exposició Nacional de Roses 2015

Un any més, l’Exposició Nacional de Roses sorprendrà el públic per la seva originalitat i color. I aquest any ho farà a través de l’art, ja que els muntatges i la decoració floral que vestirà l’Exposició giraran al voltant de les arts plàstiques. Així, els diferents espais de la mostra repartits entre les estances interiors i els jardins del Palau Falguera esdevindran veritables obres d’art, on la rosa compartirà protagonisme amb diferents disciplines artístiques com la pintura, l’escultura o el dibuix, entre altres. En el recorregut s’exposaran els treballs d’alguns artistes locals.

L’Exposició, organitzada per l’Ajuntament amb la participació de l’Associació Amics de les Roses, permetrà veure i olorar més de 10.000 roses (entre roses d’hivernacle, roses de jardí i rosers en flor) de més de 200 varietats diferents.

En el marc de l’Exposició Nacional de Roses s’organitzen conferències i demostracions d’art floral i s’hi exposen ikebanes com a mostra d’art floral japonès. A més, se celebren diversos concursos de roses on hi participen tant professionals com amateurs. Alhora, es faran visites guiades al Roserar de Dot i de Camprubí. Per facilitar l’arribada fins al parc hi haurà un trenet que sortirà cada mitja hora des de l’entrada de l’Exposició de Roses.

Durant el cap de setmana prop d’una desena de restaurants i pastisseries locals oferiran en els seus menús els plats que van presentar en les Jornades gastronòmiques ‘La Cuina de les Roses’ celebrades a l’abril.

La Fira, gran aparador comercial de la comarca

La 36a Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat, aparador del comerç i del teixit associatiu local, omplirà els principals carrers del centre de la ciutat de parades i estands. En aquesta edició hi seran presents més de 150 expositors. El recinte firal serà el mateix de l’any passat i ocuparà un tram del carrer de Laureà Miró per enfortir el vincle de la Fira Comercial amb l’Exposició Nacional de Roses.

Música al carrer

Els alumnes de l’Escola Municipal de Música participaran activament en les Festes i oferiran actuacions al carrer durant els tres dies. Les actuacions tindran lloc en els punts de color blau que hi haurà marcats al terra a la pl. Vila i a Laureà Miró, tocant els carrers Joan Batllori i Batista.

La Fira verda, a favor de la sostenibilitat ambiental

El recinte firal tindrà un estand al carrer Vidal i Ribas des del qual s’informarà la ciutadania sobre diferents iniciatives per contribuir a la cura del medi ambient. Així, es donaran a conèixer bones pràctiques en l’àmbit del reciclatge i l’estalvi energètic impulsades tant des de l’Ajuntament com des del sector privat, el món associatiu i altres entitats. Alhora es faran tallers sostenibles i es muntarà un Mercat de Pagès al passeig Nadal on es podran adquirir productes de proximitat i ecològics.

Firaesport i Firajoc

Infants i joves podran gaudir un any més de les activitats del Firajoc, al parc Nadal, i del Firaesport, al col·legi Verge de la Salut. L’oferta d’oci inclou jocs, tallers, karts, caiacs i una àmplia varietat d’activitats esportives com ara watervolei, taekwondo, zumba o la possibilitat d’escalar en un rocòdrom i tirar-se en una tirolina.

Degustació de productes a El Tast

Com ja és habitual, el passeig Bertrand es destina a l’alimentació i degustació de productes. L’espai El Tast, gestionat per l’entitat Posa-me’n un, amplia la Mostra de vins, caves i gastronomia que s’instal·la un any més a l’aparcament del Casal de la Gent Gran, on es podrà menjar i beure, tot gaudint d’actuacions musicals en directe.

Torna la desfilada Fem Moda

Aquest any tindrà lloc una nova edició de la desfilada ‘Fem Moda Sant Feliu’, organitzada pel Consorci de Comerç i Blackout Produccions amb la participació i implicació d’una dotzena de comerços locals que mostraran a la ciutadania els seus productes de roba, sabateria i complements a través d’una desfilada de moda amb models professionals. Serà tot un espectacle de moda i bellesa, amb música en directe, del que es podrà gaudir el dissabte 9 de maig, a la Sala Ibèria, a les 21 h. La desfilada també es podrà seguir en directe per pantalla de televisió des de la plaça de la Vila. Reserva d’entrades a www.debotigues.cat i www.femmoda.com

Activitats per a tots els públics

En el marc de les Festes de Primavera s’organitzen també tot un seguit d’activitats culturals i de lleure, com cercaviles de gegants i capgrossos, sardanes, castellers, correfocmúsica i teatre. Un altre dels plats forts serà la Mostra d’Activitats i Folklore Tradicional i Popular, que tindrà lloc a la plaça de l’Estació, i el Festival Buti+Farra+Sound, que portarà actuacions en directe a la plaça de Lluís Companys.

Consulteu el programa aquí

1 COMENTARI

  1. […] Un any més, l’Exposició Nacional de Roses sorprendrà el públic per la seva originalitat i color. I aquest any ho farà a través de l’art, ja que els muntatges giraran al voltant de les arts plàstiques. A més hi haurà conferències i demostracions d’art floral, visites guiades al Roserar de Dot i de Camprubí, i plats a la carta amb ‘La Cuina de les Roses’. Activitats que estarán acompanyades d’una Fira Comercial, un espai de degustació de productes a El Tast, Firaesport i Firajoc, música al carrer i un llarg reguitzell d’activitats per a tots els públics. Més informació […]

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here