Els socialistes presenten el seu programa a Martorell prioritzant, en primer lloc, la lluita contra l’atur. També anuncien noves ajudes socials “per qui més les necessita”. El candidat, Lluís Tomàs promet “lluitar pels serveis públics” i aplicar noves mesures de transparència, així com la reducció de despeses en publicitat institucional, actes protocolaris i càrrecs de confiança. També anuncia la construcció d’una nova piscina olímpica “si les altres administracions s’avenen a col•laborar”

Davant unes 300 persones, Tomàs anuncia subvencions pels empresaris i comerciants que contractin persones de Martorell, per reduïr, així, la taxa de desocupació. Reivindica, també, el seu esperit combatiu envers Convergència; “ells no s’enfrontaran a la Generalitat per salvar un Ambulatori, perquè ells són el Govern català, també”. A més, el PSC promet fer pública l’agenda de l’alcalde i el seu patrimoni.

Les municipals només són municipals

L’eurodiputat del PSC Javi López critica que hi hagi sectors polítics que vulguin utilitzar les eleccions municipals com un termòmetre: “El 24 de maig no anirem a comptar quants independentistes hi ha, o quanta gent volem canviar la relació Catalunya-Espanya”. També ha apuntat contra les noves formacions emergents, assegurant que “tampoc ha de ser l’objectiu saber quanta gent està molt indignada”. Reivindica la trajectoria dels socialistes, i coindiceix amb l’alcaldable que aniran amb l’única idea de gestionar la ciutat, “que no és poc”.

Eva Granados, diputada al Parlament, ha apuntat també en aquest sentit. Ha criticat que el PP s’inventi batalles com la de la immersió lingüística “amb la feina que hi ha per fer”. Ha assegurat que CiU no té problema per entrar en aquest joc, ja que així “aconsegueixen que no es parli de l’Ambulatori que acaben de tancar”.

Alcalde de Castellví i candidat a Martorell

En delcaracions a ElBaix.cat, Lluís Tomàs s’ha mostrat optimista en assolir l’alcaldia. Admet, però, que no ho podrà fer sol i després de les eleccions s’haurà de “veure el programa i les prioritats, parlar amb tothom”; no tanca cap porta. Malgrat això, no ha dubtat en assegurar que “no és el mateix que governem nosaltres que ho facin uns altres”, reiterant les crítiques cap a CiU i el PP.

També ha admés que li fa especial il•lusió arribar a ser l’alcalde de Martorell, després de haver-ho estat a Castellví; “hi havia gent que no ho veia clar, però he treballat aquí durant molts anys i conec molt bé la ciutat”, es blinda així davant hipotètiques crítiques per haver compaginat l’alcaldia de Castellví amb la seva candidatura a Martorell. S’envalentona a dir que “podria haver continuat governant Castellví, però ara cal fer un pas endavant”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here