Xavier Fonollosa (CiU) ha estat investit alcalde de Martorell pel proper mandat 2015-2019 amb els vuit vots a favor de Convergència i Unió i tres més d’Esquerra Republicana de Catalunya. L’acte de constitució de la corporació municipal s’ha celebrat aquest dissabte al migdia a la sala de plens i s’ha pogut seguir a través de Ràdio Martorell, el web municipal i d’una pantalla gegant a la Casa de Cultura de La Vila

En el seu discurs d’investidura, el nou alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha instat els regidors a “exercir el càrrec amb un alt nivell de responsabilitat” i s’ha compromès a encapçalar “un govern de coalició amb un nou company de viatge que enriquirà un projecte que vol ser plural, obert, participatiu, però fort i estable, assequible i al costat de la gent del carrer”. Fonollosa ha tingut paraules d’agraïment pel seu “mestre” Salvador Esteve, qui ha estat l’alcalde de Martorell durant 24 anys, i ha dit que “ha estat un honor servir al teu costat el nostre poble i el nostre país”.

El portaveu de CiU, Lluís Esteve, ha destacat que “estem a disposició del nou Govern de la Generalitat de Catalunya que sorgeixi de les eleccions del 27 de setembre per a exercir el dret a l’autodeterminació del nostre poble, perquè estem compromesos amb la creació d’un nou país que entenem estretament lligat a la millora social”. Esteve s’ha mostrat disposat a treballar “amb consens i generositat” amb ERC i a garantir un govern “estable i fort, amb voluntat d’escolta activa i vocació de treball”.

Lluís Tomàs, màxim representant dels socialistes a Martorell, ha assegurat que la suma dels resultats obtinguts pels partits d’esquerres a les darreres eleccions municipals a Martorell ha estat superior als vots de CiU. Per això, el PSC va obrir la possibilitat de crear una alternativa d’esquerres que, finalment, no ha donat fruïts. Tomàs s’ha compromès a estar “al costat del govern municipal sempre que facin propostes positives i donin suport als col·lectius més desafavorits, amb humilitat, proximitat i justícia social”.

En aquesta mateixa línia s’ha expressat el regidor de Movem Martorell, José Simón, qui ha afirmat que en els darrers comicis “moltes persones van apostar per un canvi d’esquerres a Martorell, hem intentat fer-lo possible amb transparència, generositat i humilitat, però alguns han apostat per la continuïtat, pel que és conegut i vell”. Simón s’ha mostrat decidit a liderar “l’oposició del canvi davant un acord perquè tot segueixi igual”.

El portaveu d’ERC, Adolf Bargués, ha reclamat un canvi d’actitud per recuperar l’entusiasme polític fundacional del 1979. “El context de crisi fa de la gestió dels ajuntaments una batalla difícil, amb emergències multiplicades, amb manca de recursos i eines precàries per plantar cara a les necessitats dels nostres convilatans. Farem política amb pocs recursos, però amb esperit combatiu per fer front a una complexitat fora de mira, fent que el fatalisme doni pas a una mica d’optimisme”, ha reblat.

“En aquestes eleccions municipals, molts ciutadans han volgut castigar la corrupció donant suport a formacions populistes que només tenen present, doncs manquen de passat i, possiblement, no tinguin cap mena de futur”, ha analitzat el portaveu del PP, Francesc Josep Arpal, qui ha reconegut que “el vot de càstig ha minvat la nostra representació i ara hem de recuperar la confiança dels martorellencs”.

La regidora de Som Martorell, Raquel Pérez, ha assegurat dur dins seu “el nom de totes les persones que volen un canvi polític i social autèntic a Martorell”. En el seu discurs, Pérez ha dit no creure en els partits tradicionals “perquè, amb les seves polítiques opaques, d’interessos personals i, en molts casos, de corrupció, ens han portat cap a una situació d’indignació i de crisi com mai havíem patit”. Som Martorell s’ha compromès a “fiscalitzar i fer una forta oposició a la dreta” (CiU) i a donar l’oportunitat a ERC de “constatar quina mena d’esquerra són i demostrar quant els interessen els ciutadans o les cadires que ara ocupen”.

La nova corporació municipal

La nova corporació municipal està formada per Convergència i Unió (8): Xavier Fonollosa Comas, Núria Canal Pubill, Lluís Esteve Balagué, Josep Casasayas Puig, Cristina Dalmau Cerdà, Lluís Amat Ferrer, Belén Leiva Herrera i Maria Mercè Morera Santafè. PSC (4): Lluís Tomàs Moreno, Reme Márquez Ortega, Raúl Rozalén Llanos i Antonio Carvajal Jiménez. Movem Martorell (4): José Antonio Simón Cabrera, Laura Ruiz Sigüenza, Ricard Sánchez Gaya i Asunción Visitación Moreno López. ERC (3): Adolf Bargués i Astúries, Míriam Riera i Creus i Sergi Corral i Barón. PP (1): Francesc Josep Arpal Macià. SOM Martorell (1): Raquel Pérez Martínez.

 

Ràdio Martorell (91.2FM) tornarà a emetre l’acte de constitució de la corporació municipal aquest diumenge a les 11.00h en diferit.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here