Aquest mes de juny es celebra la 4a edició del #Vilautor, un festival que ja és l’esdeveniment d’autor més significatiu de la ciutat de Viladecans i que es celebra al Jardí Municipal Magdalena Modolell 

Després de tenir, a les edicions anteriors, a autors com Jorge Drexler, Lucas Masciano, Paco Ibáñez o Andrés Suárez, el Vilautor d’enguany obre el seu primer dia -dissabte 20 de juny- amb una doble proposta:

21:00h. NOCHE SABINERA amb Pancho Varona, Mara Barros i Antonio Garcia de Diego.
Després de la seva estrena el passat mes de març al Barnasants, la Noche Sabinera arriba al Vilautor amb aquest nou format de trio que replega a sobre de l’escenari a tres dels músics habituals de Joaquín Sabina. Durant la primera part repassen alguns dels temes que han compost, mà a mà, amb el propi Joaquín Sabina; i en la segona part el públic pot escollir una de les cançons del repertori “sabinero” per cantar-la damunt l’escenari amb ells i ser “Sabina por un día”.

23:30h CHIVOCHIVATO.
Després de presentar el seu segon disc “Segon Round” (Warner 2013) per tota la península amb grans crítiques, i sense deixar de tocar, preparen el seu tercer disc, del que segur oferiran alguna mostra en directe. Rock nacional sensible i contundent. Actualment, Daniel Ortín i Jordi Cobre formen part de la banda de Lichis, i d’altra banda, Pepo López forma part de la banda de Quique González; músics experimentats al servei de les cançons.

Pel que fa al segon dia del festival, el Vilautor rebrà enguany a ISMAEL SERRANO i la seva inconfusible veu, presentant la seva nova gira “La llamada”, el proper diumenge 21 de juny.

La llamada que dóna títol al nou treball de Serrano fa referència als ritmes de percussió amb els quals se celebra el Carnaval uruguaià, però també és una crida de l’artista a mirar endavant, a seguir lluitant i celebrar la vida. Serrano es va criar al barri de Vallecas, a Madrid, i potser per això ha incorporat a la seva música unes preocupacions socials que el col·loquen en la línia de músics com Joan Manuel Serrat o Silvio Rodríguez.

El compromís torna a estar present en aquest nou treball, on no falten al·lusions als desnonaments, als equilibris de fi de mes o a les festes familiars sense regals, temes molt presents en l’himne que dóna títol al disc. Entre els tretze temes de La llamada trobarem sons tradicionals sud-americans però també pop i una certa èpica del rock més combatiu. I no falta un romanticisme que és tant part de l’ADN de Serrano com la reivindicació i que, aquí, es deixa veure en temes com Mi problema o Quisiera. Aparegut l’any passat, La llamada es va convertir ràpidament en un gran èxit de vendes, tot un premi a la coherència i l’honestedat que són marca de fàbrica d’aquest cantautor madrileny. 

A Viladecans tindrem la oportunitat de veure’l a l’aire lliure, inaugurant estiu amb un concert molt especial a guitarra i veu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here