• El concert se celebrarà el dissabte 25 de juliol a les 19:00h a la Plaça del Ponis de Collbató.
  • El GONG, el festival de noves sonoritats que se celebra el dissabte 25 i el diumenge 26 de juliol a les Coves de Salnitre de Collbató, a l’interior de la muntanya de Montserrat, comptarà amb un espectacle de dansa contemporània i música d’arpa inspirat en l’orografia de l’interior de la cova; amb la presentació mundial del Diapafon, un nou instrument, amb el concert de cants harmònics de la prestigiosa coral MuOM acompanyada del GONG Ensemble, i amb l’audició solidària amb el Nepal de la mà del músic nepalès Manish Shrestha.
  • Consulta la programació completa i els horaris aquí.

Gong, el festival dedicat a les noves sonoritats que se celebra el 25 i 26 de juliol a les Coves de Salnitre de Collbató, està d’aniversari. El festival fa 10 anys i per a celebrar-ho organitza una audició gratuïta el dissabte 25 de juliol a les 19:00h a la Plaça del Ponis de Collbató de la mà de Ravid Goldschmidt, un dels millors intèrprets de Hang a nivell mundial.

Amb aquesta acció el Festival pretén acostar el públic del Gong al nucli històric de Collbató i vol rendir  homenatge a Goldchmidt, el músic que va fer el primer concert del Festival l’any 2015.

Sobre Ravid Goldschmidt

Captivat pel so del hang, l’artista va viatjar al desert del Neveg (Israel) per aprendre a tocar l’instrument. Poc després, es va establir a Suïssa, al taller dels creadors del hang, on va aprofundir sobre la construcció i la tècnica interpretativa. Actualment, Goldschmidt és un dels intèrprets de hang amb més prestigi mundial. Ha actuat a països com Anglaterra, Suècia, Àustria, Alemanya, Turquia, Egipte i Canadà i col·labora en diferents projectes com el Carles Benavent Quartet i Sílvia Pérez Cruz, entre molts altres.

El hang, instrument de culte

El hang és un instrument de percussió fet en un aliatge secret d’acer i altres metalls, de forma ovalada, similar a un plat volador, en el qual les mans colpegen suaument uns punts produint una nota determinada. Creat per la parella de luthiers Felix Rohner i Sabina Schärer a Suïssa l’any 2000, el seu nom ve de la paraula hung, que significa en el dialecte de Berna. Al centre de l’instrument hi ha la nota més greu i al voltant, afinades harmònicament, hi ha de 7 a 9 notes afinades en diferents escales musicals segons el model de hang. El hang és un instrument de culte molt difícil d’obtenir, ja que els interessats han de passar per una estricta selecció prèvia.

GONG 2015, programació

Aquest cap de setmana les Coves de Salnitre de Collbató, a l’interior de la muntanya de Montserrat, acolliran la nova edició del festival dedicat als nous sons i compromès amb les músiques del món.

El Gong 2015 estrenarà Orígens, un espectacle de dansa contemporània i música d’arpa inspirat en l’orografia de l’interior de la cova; comptarà amb la presentació mundial del Diapafon, un nou instrument concebut pel luthier barceloní Xavier Garcia i format per un conjunt de diapasons, i acollirà el concert de cants harmònics de la prestigiosa coral MuOM acompanyada del GONG Ensemble.

En solidaritat amb el poble nepalès, el GONG 2015 celebrarà SOS Nepal, una audició a càrrec del músic nepalès Manish Shrestha. Part de la recaptació de les entrades es donarà als damnificats del terratrèmol del Nepal.

El GONG, que se celebra a les Coves de Salnitre de Collbató, proposa una experiència única a l’interior de Montserrat, un espai màgic amb una acústica excel·lent.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here