En el decurs del Ple extraordinari celebrat ahir al migdia, Joan Galceran va formalitzar la seva renúncia com a regidor del consistori sesrovirenc. Galceran ja va anunciar la seva voluntat de deixar el càrrec en la sessió de constitució del nou Ajuntament, el passat 13 de juny, després que un quadripartit liderat per ERC i del que forma part ARA Sant Esteve -actual partit de l’ex batlle socialista- posés fi a 32 anys d’alcaldies del PSC a la ciutat

La formació ARA Sant Esteve, que lidera qui va ser batlle pel PSC del 1983 al 2006, Joan Galceran, forma part del pacte que ha fet alcaldessa a la republicana Carme Rallo. Així, ERC ha passat de no tenir representació municipal, a liderar el nou govern amb tres regidors.

Per contra, els socialistes encapçalats per qui ha estat alcalde des del 2006, Enric Carbonell, van ser la força més votada el 24-M, amb cinc regidors, però no van trobar els suports necessaris per assegurar-se la investidura del 13 de juny.

oan Galceran, va ser alcalde de Sant Esteve durant 23 anys (1983-2006) i regidor des de 2011 pel grup municipal ARA Sant Esteve, formació de la qual n’és president i un dels fundadors. Tot i que s’allunya de la primera línia, Galceran ha explicat que es mantindrà actiu en política municipal i seguirà al capdavant de la seva formació. Ha mostrat la seva “voluntat d’ajudar i assessorar” al seu grup i l’equip de govern, si així se li demana, i ho farà “des de l’experiència i el compromís amb Sant Esteve”.

Galceran ha rebut el suport i agraïment del seus socis al govern, Esquerra Republicana, Convergència i Locos por Sanes. Pel PSC la renúncia es considera un tràmit, i des d’Entesa s’ha parlat de segona renúncia.

Està previst que Galceran sigui substituït pel número tres d’ARA Sant Esteve, Albert Urrutia, qui agafarà el relleu en les regidories de Sistemes i Tecnologies, i d’Imatge i Divulgació.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here