Les entitats criden a la mobilització en suport als imputats pel 9N i reivindiquen l’èxit col·lectiu de la consulta sobre la independència

“El passat 9 de novembre, 2,4 milions de catalans i catalanes van votar sobre el futur polític de Catalunya i ho van fer amb un somriure, desafiant la por, les amenaces i les traves de l’Estat espanyol”, així comença el comunicat fet públic per aquestes entitats, que consideren també que “el 9N va ser un èxit col·lectiu, de país: d’aquells qui van votar, dels voluntaris, de les entitats i sindicats i d’una gran majoria parlamentària”.

Segons expliquen mitjançant aquesta nota enviada als mitjans, “els atacs per respondre al mandat democràtic de la ciutadania i posar les urnes són també un atac a la pròpia democràcia i per això l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis fan una crida a la mobilització en defensa de la democràcia i en suport als imputats pel 9N”.

Per això, les quatre entitats convoquen a les següents mobilitzacions:

13 d’octubre: 19.30 h davant dels ajuntaments de tots els municipis de Catalunya

13 i 15 d’octubre: acompanyament a les persones que declararan als Tribunal Superior de Justícia al passeig Lluís Companys 14-16

A més, les entitats convocants animen als seus socis a enviar una carta de protesta a títol individual dirigida al TSJC.

Podeu trobar la carta en aquest enllaç:

Click to access Carta_totssom9N_2.pdf

Aquestes mobilitzacions tindran una rèplica a les xarxes socials amb una sèrie d’accions que encara no es detallen al comunicat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here