Centenars de persones es van concentrar, ahir 5 de novembre, davant dels Serveis Territorials d’Ensenyament de la comarca convocats pel Fòrum Social del Baix Llobregat

El Fòrum Social del Baix va convocar aquesta concentració “davant la retallada del 46.8% de les beques menjadors atorgades aquest any per la Generalitat”.

“Aquesta retallada suposa que més de 2000 nens i nenes del Baix Llobregat no rebran ajuts de menjador tot i reunir les condicions d’accés establertes pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya”, expliquen els representants del Fòrum.

En el manifest que van entregar al responsable del Departament, que va sortir a rebre’ls, també es manifesta que “donat que aquest recurs ha passat de servir per millorar les oportunitats educatives i facilitar la conciliació laboral-familiar, a ser un instrument per garantir almenys un àpat en condicions degut a la situació econòmica de
moltes famílies; no entenem la decisió de la Generalitat de congelar els pressupostos destinats a aquestes beques en un moment en que la demanda s’ha incrementat”.

A la concentració hi van assistir per donar-hi suport el dirigent de CCOO, Joan Carles Gallego, el president del Consell Comarcal del Baix Llobregat i alcalde de Sant Just Desvern, Josep Perpinyà, l’alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Jordi Sanjosé, el Conseller Comarcal d’Educació, Jordi Gil, les diputades de Catalunya Sí que Es Pot, Jessica Albiach i Marta Ribas, i la diputada del PSC, Esther Niubó. A més de regidores i regidors d’educació i serveis socials de diversos municipis del Baix Llobregat com Sant Feliu, San Joan Despí, Viladecans, Sant Boi o El Prat.

El Fòrum Social Baix Llobregat – del que formen part sindicats, partits polítics com el PSC, ICV-EUiA-EPM i ERC, o entitats socials com la FaPaC -, no descarta noves accions per garantir el dret d’aquestes 2000 famílies a accedir a una beca menjador.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here