Els Carallots de Sant Vicenç dels Horts van descarregar per primera vegada el 5 de 7 durant la seva Diada aquest diumenge. El mateix dia per la tarda, a Sant Climent, vam poder gaudir de les actuacions dels castellers de Begues, Gavà, Viladecans i Castelldefels durant la III Trobada de Colles de la Baronia de l’Eramprunyà

Aquest diumenge a les 12 del migdia, es va iniciar la Diada dels Carallots, durant la que els de Sanr Vicenç van aconseguir descarregar per primera vegada un 5 de 7.

Malgrat quedar-se a un castell d’assolir el seu repte dels 50 castells de 7, la colla del Baix Llobregat fa una bona valoració de la jornada. Reivindiquen una actuació històrica després de la fita assolida, el mateix dia que els Minyons de Terrassa van fer l’inèdit 4 de 10 amb folre i manilles.

Fins ara, els castellers de Sant Vicenç han descarregat 49 torres de set pisos, i es queden a les portes del seu objectiu per aquest diumenge. Necessitaven desmuntar durant la seva Diada tres castells d’aquesta alçada, però només ho van aconseguir amb dos, un 4 de set amb agulla i l’històric 5 de 7 que, a més, van fer a la primera ronda.

Hi van ser estat convidades, a més, les colles de Sant Feliu i els Minyons de l’Arboç. Els magentes van repetir l’actuació de la seva Diada, van descarregar el 3 de 7, un 5 i un 4 de 6, ivan fer una prova del 4 de 7. Per la seva banda, els Minyons van fer un 3 de 7, un 4 de 6 i un 4 de 6 amb agulla.

Immediatament després, a les 17 hores, la jornada castellera baixllobregatina continuava al delta del Llobregat, ja que es va celebrar a Sant Climent la tercera Trobada de les Colles Castelleres de la Baronia de l’Eramprunyà, amb la presència dels Grocs de Castelldefels, els Encantats de Begues i les colles de Viladecans i Gavà. Per tercer any consecutiu, les quatre agrupacions castelleres van realitzar aquesta trobada a Sant Climent en el marc de la seva Festa Major d’hivern.

La colla de Viladecans va descarregar un 2, 3 i 4 de 6 i els de Castelldefels el 3 de 7, a banda d’ un pilar de 5 i el 2 i 4 de 6. La colla de Gavà va aixecar un 4 de 6 i dos 3 de 6, un d’ells amb agulla, mentre que els Encantats de Begues van fer, també, un 3 de 6 amb agulla i un sense, a més d’un 2 de 6. La valoració de la jornada, de caire, festiu, va ser positiva per part dels participants.

Les colles castelleres de la Baronia de l’Eramprunyà són, excepte els de Castelldefels, les més joves de la comarca. Els de Gavà es van re-impulsar públicament el 2012 i les colles de Viladecans i Begues es fan fundar als volts del 2012, coincidint gairebé amb la primera celebració de la Trobada de Colles de la Baronia de l’Eramprunyà.

Per Arnau García Gibert

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here