El passat 24 de novembre es va realitzar a l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat l’acte “Memòria i Diàleg amb els col.lectius per a l’eradicació de la violència masclista al Baix Llobregat”, en el que van intervenir tres expertes, la Marta Selva, la Mercè Claramunt i la M. Luz Retuerta, que van oferir la visió de la violència masclista des dels mitjans de comunicació, des de l’advocacia i des de la història
També van participar la Regidora de Politiques d’Igualtat de Sant Feliu de Llobregat, Lidia Muñoz i la Presidenta del Centre d’estudis Comarcals Baix Llobregat, Conxita Sánchez. Es va cloure l’acte a càrrec de l’Enric Carbonell, Conseller de Règim Interior, Hisenda i Acompanyament Local del Consell Comarcal del Baix Llobregat, i l’Alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José.

En l’acte es van donar a conèixer els materials de l’Arxiu Comarcal en relació a la violència masclista, entre d’altres, part de les Cartes del Consultori de l’Elena Francis, i es van tractar els diferents aspectes que incideixen en aquest procés, com l’ideari social i actituds que promouen estereotips de gènere i rols patriarcals.

Es va destacar la preocupació que existeix per l’elevat nombre d’ordres de protecció denegades, especialment a Catalunya i al Baix Llobregat i per la doble victimització de les dones maltractades. Segons les dades de l’Observatori del Consejo del poder judicial, el 65% de les ordres sol.licitades al Baix Llobregat van ser denegades a l’any 2014.

Font: Consell Comarcal del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here