Hi participa mig centenar de càrrecs electes de de l’àrea metropolitana de Barcelona
El Departament de Benestar Social i Família, a través de la Direcció General de Joventut, organitza aquest matí a la Federació Obrera – Centre Cívic i Cultural de Molins de Rei una jornada de formació adreçada a responsables polítics de joventut del món local. Hi participa una cinquantena de regidors i consellers comarcals de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Amb el lema “Intervenir en joventut des del món local”, l’objectiu és millorar el coneixement dels càrrecs electes sobre les polítiques de joventut i sobre els recursos existents per a desenvolupar-les a nivell local o comarcal. A banda d’oferir formació teòrica i pràctica, la trobada contribueix a generar debat i intercanvi d’experiències entre els assistents.

A l’acte d’obertura hi han assistit el director general de Joventut, Toni Reig, i l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, entre d’altres representants institucionals.

Programa

La jornada ha començat amb la ponència “Els reptes de les regidories i de les conselleries de joventut” que ha permès als participants conèixer la realitat del jovent del país (quines són les seves principals dificultats i quines estratègies tenen per a superar-les) i també quin és el model i l’evolució de les polítiques juvenils al país fins a l’actualitat (competències del Govern, què regula la Llei de Polítiques de Joventut i què estipula el Pla Nacional de Joventut 2020).

La segona sessió consisteix en un taller on s’analitza el paper dels ajuntaments, els consells comarcals i altres organismes en el desenvolupament de les polítiques de joventut. La darrera ponència “Recursos per a les polítiques locals de joventut” presenta les eines, serveis i recursos que la Direcció General de Joventut, l’Agència Catalana de la Joventut i altres institucions posen a l’abast dels ens locals perquè puguin desenvolupar les seves polítiques adreçades a la gent jove.

 La sessió d’aquest dissabte al matí a Molins de Rei coincideix amb una altra jornada de formació que es desenvolupa a Girona dins del mateix cicle formatiu i que es duu a terme aquest mes de novembre. En total, es preveu que hi participin uns 200 càrrecs electes d’arreu de Catalunya. 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here