Entre l’11 de gener i el 9 de febrer la sala d’exposicions de Ca n’Ametller acollirà “Vinyetes: història del còmic en català”, una mostra que repassa la producció d’aquest gènere en la nostra llengua. A més, l’exposició comptarà amb un espai addicional centrat en la figura i l’obra del dibuixant molinenc Josep M. Madorell

El Centre de Normalització Lingüística de Barcelona va elaborar durant l’any 2014 l’exposició “Vinyetes: història del còmic en català”. L’objectiu era crear un producte amb format itinerant per acostar aquest tipus de producció literària en català tant al públic infantil i juvenil com al públic adult, i donar a conèixer i fer visibles els còmics que s’editen en català per fomentar-ne el consum. Aquest 2015 es va poder veure, per exemple, al Saló del Còmic de Barcelona.

A iniciativa del Servei de Català de Molins de Rei es podrà visitar aquesta exposició de l’11 de gener al 9 de febrer a la sala d’exposicions de Ca n’Ametller (pl. de Catalunya, 25) i s’hi afegirà un espai per ressaltar la figura de Josep M. Madorell, amb mostres de produccions seves al costat de molts més còmics, la majoria de juvenils. En aquest espai es podrà aprendre una mica sobre Madorell, llegir els còmics diversos que hi estaran exposats i crear tires còmiques o pintar els seus personatges més coneguts.

La inauguració de l’exposició tindrà lloc el mateix dilluns 11 de gener, a les 19.30 h de la tarda. A partir d’aquell dia, els horaris de visita seran: de dimarts a dissabte, de 19 a 20 h del vespre, i diumenges, d’11 a 14 h del migdia; el cap de setmana de la Fira de la Candelera, dies 6 i 7 de febrer, es podrà visitar d’11 a 14.30 h del migdia i de 16 a 20.30 h del vespre.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here