Els diners estalviats es destinaran a lluitar contra la pobresa energètica

Els ajuntaments de Sant Boi, Sant Cugat, El Prat i Granollers participen durant tot el mes en la Marató de l’Estalgia -paraula que ve de combinar els conceptes estalvi i energia-, una competició amistosa per estalviar energia als seus equipaments públics. El 100% dels diners estalviats es destinaran a projectes de lluita contra la pobresa energètica.

La Marató de l’Estalgia és una campanya de sensibilització i bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia que té la voluntat afegida de destinar l’estalvi econòmic aconseguit a ajudar famílies amb dificultats per assumir els costos energètics durant els mesos més freds de l’any .

Els mesuraments s’estan duent a terme des de l’1 i fins el 28 de febrer. L’objectiu serà reduir els consums d’electricitat, gas i aigua de diversos equipaments respecte al consum mitjà registrat els tres darrers anys . Per aconseguir-ho s’implantaran bones pràctiques de consum energètic i es buscarà la implicació del personal dels equipaments.

Els 10 edificis de l’Ajuntament de Sant Boi participants en la iniciativa són la Casa de la Vila, la Torre del Sol, l’edifici El Núria, Can Massallera, L’Olivera, els casals de Camps Blancs i Ciutat Cooperativa, les biblioteques Jordi Rubió i Balaguer i Maria Aurèlia Capmany i el poliesportiu La Parellada. El consum global d’aquests edificis en el mes de febrer suma més de 51.000 euros.

En el cas del Prat, els equipaments que participen són el CEM Sagnier, el CEM Fondo d’en Peixo, les oficines municipals del carrer del Centre i el Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa.

Els treballadors i treballadores d’aquests quatre equipaments proposaran idees i actituds per estalviar el màxim d’energia possible, com per exemple fer servir les escales enlloc de l’ascensor, apagar aparells electrònics i llums quan no es fan servir, regular millor la temperatura de la calefacció, etc.

L’Ajuntament del Prat s’ha marcat com a objectiu estalviar un 10% d’energia, que traduït en diners serien uns 6.000 € (aquests quatre equipaments cosumeixen uns 500.000 kw /mes d’energia, l’equivalent a uns 900 domicilis del Prat). A més d’electricitat i gas, l’objectiu d’estalvi també es farà amb l’aigua. 

A més de la implicació dels treballadors i treballadores dels equipaments també s’espera la col·laboració de les moltes persones usuàries que els fan servir, especialment els complexes esportius i el centre cívic, on trobaran cartells i fulletons informatius. 

Els municipis participants en aquesta iniciativa s’han destacat en els darrers anys per dur a termes polítiques pioneres en l’àmbit de l’eficiència energètica. A Sant Boi, per exemple, s’està realitzant amb resultats molt satisfactoris una campanya d’autories energètiques a les llars .

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here