50 dones de Sant Boi treballadores de l’àmbit de la salut mental van ser protagonistes aquest dimarts, dia 8 de març, d’un acte de reconeixement públic a la seva tasca. Va ser una de les activitats amb què la ciutat va commemorar el Dia Internacional de les Dones 2016

L’acte de reconeixement, presentat per la periodista Lídia Heredia, va tenir lloc a Can Massallera. L’alcaldessa, Lluïsa Moret, i la tinenta d’Alcaldia d’Igualtat i Drets Socials, Laura Solís, van participar en una taula rodona juntament amb la cap d’infermeria de Benito Menni, Centre Assistencial en Salut Mental, Esther Atienza; la psicològa Montserrat Palau, fundadora de la Fundació Orienta, i l’antropòloga Montserrat Toribio, terapeuta ocupacional del Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

Les dones participants a l’acte van rebre un obsequi dissenyat i realitzat pel col·lectiu d’artistes We Art, format per dones joves de Sant Boi. També hi ha participat el grup Aston, una de les ‘veus contra la violència masclista’ del passat 25-N.

També a la tarda es va celebrar la tradicional ofrena floral davant el monument de la dona treballadora, al barri de Ciutat Cooperativa. Hi van participar 7 entitats del Consell Municipal de les Dones i una vintena més d’entitats locals i partits polítics.

En els dos actes es va llegir un manifest que reivindica el paper de les dones en la participació social i política per avançar cap a una societat més igualitària. El mateix manifest es va llegir al matí per treballadores municipals a la plaça de l’Ajuntament i, durant el passat cap de setmana, en totes les instal”lacions esportives de la ciutat.

Com cada any, Sant Boi va commemorar el Dia Internacional de les Dones amb un ampli programa d’activitats coordinades pel Consell Municipal de les Dones i l’Ajuntament. 

En aquesta ocasió, una de les activitats més destacades és la projecció amb cinefòrum de la pel·lícula “Sufragistas” (dijous 10 de març, 18 hores), que ja ha exhaurit les 460 localitats de l’aforament de quatre sales dels Cinemes Can Castellet. A la cinquena sala es projectarà gratuïtament una pel·lícula infantil com a servei de guarda d’infants.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here