Dijous 10 de març un dels dos túnels de la variant de Vallirana va veure la llum i va sortir a la zona de la Barquera. A l’acte d’obertura de la sortida d’aquest túnel, hi va assistir la ministra de Foment, Ana Pastor, que va fer una visita a les obres coincidint amb aquest fet. Pastor va assegurar que les obres van “a molt bon ritme” i refermà que està previst que la via estigui acabada el 2017

Aquesta obertura del túnel sembla que ha de marcar un nou pas en la construcció de la variant, des que es va reprendre l’obra el 2014.

L’acte ha comptar amb representats i responsables de l’obra; per part de l’Ajuntament de Vallirana, hi va assistir el regidor d’Urbanisme i Barris i tinent d’alcalde, Jordi Urrea, en representació de l’alcaldessa, Eva Martínez, que no va poder assistir a l’acte a causa de la seva precipitació.

En les seves declaracions la ministra Ana Pastor va reiterar el que ja va dir en la seva visita el passat mes d’octubre: que la previsió de finalització de les obres de la variant és per a finals del 2017.

L’altre túnel encara trigarà entre un mes o mes i mig a arribar a veure la llum i obrir el seu accés a la zona de la Barquera.

Les obres en aquesta infraestructura van tornar a executar-se el 17 de novembre de 2014, després de més de tres anys des de l’última aturada, i després de posar a punt les instal·lacions auxiliars, al març de 2015 es va reprendre l’excavació dels túnels i la construcció dels exteriors.

La variant és un reclam històric del territori per desviar els 20.000 vehicles diaris que actualment passen pel mig de Vallirana.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here