L’Ajuntament de Gavà considera avantatjosa per al territori la prova pilot realitzada des de gener perquè minimitza els soroll i celebra la seva continuitat

AENA a’ha compromès a mantenir l’ampliació de l’ús de la pista transversal en període diürn no només la pròxima temporada de tardor-hivern, sinó sempre que les condicions operacionals i meteorològiques ho permetin.

Aquesta mesura, que es va començar a aplicar com a prova pilot el passat 19 de gener, implica utilitzar la pista transversal en els aterratges fins a 18 hores setmanals més. D’aquesta manera es redueixen el nombre de sobrevols en zones habitades en cotes molt baixes, sempre que el volum de trànsit aeri i les condicions meteorològiques ho permeten. 

L’ampliació horària de la configuració que, fins ara, es feia servir habitualment durant la nit era una demanda llargament reivindicada per Gavà, tant per part dels veïns com de l’Ajuntament.

La setmana passada, el Grup de Treball Tècnic de Soroll (GTTR) depenent de la Comissió de Seguiment Ambiental de les Obres d’Ampliació de l’Aeroport de Barcelona (CSAAB) va realitzar un primer balanç de la mesura Malgrat que l’aplicació de la iniciativa s’ha vist reduïda per la meteorologia dels darrers mesos, AENA va detallar els esforços realitzats per tal de fer els canvis de configuració tan bon punt les variables ho permetien, prioritzant minut a minut.
Tot i que els resultats no han complert les expectatives inicials, l’Ajuntament de Gavà considera “molt avantatjosa” la prova pilot realitzada així com el compromís d’AENA de mantenir la mesura no només la pròxima temporada d’hivern sinó sempre que les condicions operacionals i climàtiques ho permetin.

No obstant això, l’Ajuntament de Gavà i el conjunt del territori van aclarir a AENA que “no cediran en què el canvi operatiu es realitzi més enllà de les 23 hores”, com es va pactar en la CSSAB. En aquest sentit, AENA va traslladar-los la intenció de treballar intensament perquè el pròxim dilluns de Pasqua no es prolongui l’operativa diürna al·legant un trànsit més intens per l’operació retorn de les vacances de Setmana Santa.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here