Iniciem nova secció aquesta Setmana Santa, dedicada a la nutrició i la gastronomia, per intentar posar en valor els productes de la nostra terra i les seves propietats. Si us agrada, compartiu-la a les xarxes socials i deixeu-nos els vostres comentaris, per tal de donar-li continuïtat si us sembla prou interessant. Ho deixem a les vostres mans!

Per Tot Granollers / AMIC

Pertanyent a la família de les crucíferes, aquesta hortalissa és pròpia de zones temperades. Destaca pel seu alt contingut en aigua i per la baixa aportació calòrica. Es calcula que per cada 100 grams són 16 les calories que conté. També destaca pel contingut en hidrats de carboni i en fibra.

De vitamines, la C és la més nombrosa i es troba en quantitats similars a les que tindríem per exemple amb mitja taronja. Recordem que la principal característica d’aquesta vitamina és l’acció antioxidant, a la vegada que intervé en la formació de col·lagen, dels ossos i de les dents, i contribueix en l’absorció del ferro.

En relació amb els minerals, destaca l’aportació de potassi i de iode, tot i que també conté quantitats importants de calci i de fòsfor. El calci, però, del rave no és pràcticament assimilat pel nostre organisme. Per tot plegat, del rave destaca el seu poder diürètic i digestiu. L’efecte diürètic està relacionat amb l’alt contingut en aigua i en potassi.

El rave també té la propietat d’estimular les glàndules digestives, per la qual cosa resulta una hortalissa indicada a persones amb problemes de vesícula o de dispèpsia (digestions dolentes).

D’altra banda, el rave té en la seva composició sofre, la qual cosa pot produir flatulències en persones que tinguin tendència a acumular gasos. A la vegada, també per la presència de sofre, el rave presenta certes propietats antibacterianes.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here