L’Ajuntament de la localitat ha portat a terme l’adequació i millora de la imatge de l’espai exterior de La Rajoleta mitjançant l’arranjament de les tanques exteriors i interiors. A més, durant aquest mes d’abril, els Museus d’Esplugues participen en una campanya del Consorci de Turisme del Baix Llobregat que ofereix a les famílies amb infants una àmplia oferta turística, amb descomptes i activitats gratuïtes

L’obra es va fer en haver-se acollit a uns ajuts de la Diputació per finançar la reforma, rehabilitació i reparació d’elements constitutius de patrimoni singular local. També s’han reforçat les baranes interiors com a element de seguretat. 

Ben aviat també s’hauran de dur a terme obres de restauració d’envergadura a l’antiga fàbrica de rajoles Pujol i Bausis, com és el cas de la impermeabilització dels forns d’ampolla o anglesos o l’adequació dels sostres dels forns àrabs enterrats. El recinte, patrimoni cultural del municipi, destaca perquè inclou, en poc espai, una varietat de tipologies de forns molt infreqüent: descobert, d’ampolla, de reflex i forns àrabs enterrats i no enterrats.

El 2015 ha estat un bon any per als Museus d’Esplugues, amb unes xifres de visitants i participants en activitats que han superat les del 2014 (s’ha passat de 8.500 persones a 10.757). També la participació en la Biennal de Ceràmica d’Esplugues Angelina Alòs ha augmentat respecte a l’anterior edició, amb un 56% més d’inscripcions. 

Pel que fa al públic escolar, el 2015 els Museus d’Esplugues han rebut 1.541 alumnes en 65 grups, dels quals 898 van fer activitats a La Rajoleta i 643 a Can Tinturé. El 2016 també ha començat amb bon peu, amb més de 1.000 visitants a la mostra temporal Catifes de ciment. El món de la rajola hidràulica.

El Supermes a Esplugues

Dins les activitats Supermes, els Museus d’Esplugues han programat tres activitats familiars especials. La primera, gratuïta, és el taller de pintura Són vermelles totes les roses? (Dissabte 9 d’abril d’11 a 13 h, Jardins de Can Tinturé) i consisteix a pintar la Rosa de Sant Pau, una de les rajoles més emblemàtiques del Modernisme. 

La segona, diumenge 17 d’abril a les 12 h, és la visita-taller Gaudí i Esplugues. Descobreix el trencadís a La Rajoleta, on s’aprendrà a fer un trencadís (cal inscripció prèvia). 

Finalment, divendres 22 d’abril de 17 a 20 h, als Jardins de Can Tinturé, es farà el taller gratuït de Sant Jordi Un drac de colors on cada infant podrà fer el seu propi drac amb fangs de colors.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here