La Direcció General de Protecció Civil té previst realitzar el proper dimecres 13 d’abril una prova de sirenes de risc químic. Aquesta prova forma part del Pla d’Emergència del Sector de Risc Químic a Catalunya (PLASEQCAT)

És un exercici periòdic que la Direcció General de Protecció Civil duu a terme per provar el so de les sirenes d’avís a la població instal·lades arreu de Catalunya. Es farà a tots els municipis de Catalunya on hi ha instal·lades sirenes d’avís a la població i s’hi ha fet campanya sobre el risc químic.

L’alarma sonarà a través de les sirenes. Són tres senyals d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. El final de la prova de sirenes s’anunciarà amb un senyal continu de 30 segons de durada. 

L’objectiu principal d’aquests exercicis és familiaritzar a la població amb els sons d’avis. A més, les proves són necessàries també per avaluar la cobertura acústica de les sirenes i provar el funcionament dels equips i del sistema d’activació i telecontrol.

Si voleu participar-hi, és un bon moment per practicar les mesures d’autoprotecció en cas d’emergència per risc químic: no sortir de casa, en cas d’estar al carrer trobar un lloc per refugiar-nos, no quedar-nos dins el cotxe, ja que no és un lloc segur, no anar a buscar els nens a l’escola perquè els professors ja saben què s’ha de fer en aquests casos i finalment connectar les ràdios municipals.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here