Les banderes onegen a mig pal i tota la localitat viu amb consternació l’assassinat masclista que s’ha produït aquest dijous. La Plaça de la Vila ha acollit una massiva concentració de repulsa aquest migdia i aquest vespre a les 19:30h la ciutadania santfeliuenca tornarà a mostrar la seva solidaritat amb la víctima i els seus amics i familiars. Posteriorment, a les 20h se celebrarà un ple extraordinari en el que el consistori mostrarà el seu rebuig als fets de manera institucional, malgrat durant la concentració del migdia ja s’ha llegit un comunicat al respecte

L’Ajuntament ha decretat dos dies de dol per la mort d’una veïna de Sant Feliu a causa de la violència masclista.

Els fets han succeït aquest dijous, cap a les 7.30 h del matí, a l’habitatge on residia la dona. L’autor de l’homicidi, ex parella de la dona i mosso d’esquadra, l’ha mort amb una arma de foc i posteriorment s’hauria tret la vida.

La Policia Local i els Mossos d’Esquadra investiguen els fets. La jutgessa que porta el cas ha decretat secret de sumari.

L’Ajuntament ha decretat dos dies de dol oficial i ha suspès totes les activitats institucionals previstes per avui i per demà a la ciutat.

Concentració i ple de repulsa

La plaça de la Vila ha acollit la concentració massiva convocada per l’Ajuntament aquest dijous, a les 13 h, amb el doble objectiu de condemnar la violència masclista i donar suport als familiars i amics de la víctima.

Entre els centenars de persones s’hi han aplegat, s’han pogut llegir cartells amb missatges contra la violència de gènere on es podia llegir “Les dones diem prou”, “El masclisme mata” o “Ni una morta més”.

Representants municipals han presidit la concentració a la porta de l’Ajuntament i l’alcalde de la ciutat, Jordi San José, ha afirmat que “el dia d’avui quedarà marcat per sempre per uns fets que ens han trasbalsat i ens omplen de tristesa, ràbia i dolor”.

L’alcalde ha recordat les terribles xifres de la violència, assegurant que a Espanya s’assassina una dona cada cinc dies, una xacra que ha tatxat “d’inadmissible i intolerable”.

En aquest sentit, ha reclamat més esforços per part dels poders públics, així com respecte per part dels mitjans de comunicació que difonen a través de certs programes una imatge estereotipada de les dones.

Alhora ha subratllat que cal incidir en l’educació dels infants i joves perquè facin seus “els valors de la igualtat, la solidaritat, el respecte i el diàleg”.

Després de la intervenció s’ha fet un minut de silenci que ha finalitzat amb un llarg aplaudiment.

Avui, a les 19:30h s’ha convocat una altra concentració a la mateixa plaça de la vila, i a les 20 h un ple extraordinari a l’Ajuntament per condemnar els fets de manera institucional i donar suport als familiars i amics i amigues de la víctima.

ElBaix.cat se suma a les mostres de condol #niunames

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here