La senadora d’En Comú Podem, Maria Freixanet, ha condemnat avui l’assassinat d’una dona a Sant Feliu en mans de la seva parella i ha assistit a la concentració de rebuig convocada davant el consistori de la capital baixllobregatina

“Ens trobem avui davant d’un nou cas de violència masclista, ja en portem 15 en tot l’any; 28 si incloem a nenes i dones assassinades fora de relacions íntimes”, ha lamentat Freixanet, que també ha situat que “això vol dir que cada setmana assassinen a dues dones al conjunt de l’estat”.

Davant d’aquests fets, la senadora ha demanat la compareixença del ministre de Sanitat, Assumptes Socials i Igualtat en funcions, Alfonso Alonso Aranegui, davant el Ple del Senat, per informar sobre quines mesures de prioritat urgent està implementant per frenar la violència cap a les dones i la repetició incessant d’assassinats masclistes així com sobre què té previst fer perquè el sistema efectivament protegeixi aquelles que aconsegueixen denunciar.

“El temps passa i hi ha funcions que no poden esperar”, ha dit Freixanet que ha exigit al ministre que vingui al Senat a explicar quines mesures prioritàries pren aquest govern per aturar el “terrorisme masclista” i per elevar la protecció. “És evident que el sistema està fallant”, ha lamentat la senadora d’En Comú Podem, que també ha posat de manifest que, a sobre, els jutjats de Sant Feliu són els que menys ordres de protecció estan donant de tot l’Estat.

“Altres ministres no estan venint, esperem que aquest tema sigui considerat prioritari i compleixi amb aquesta rendició de comptes”, ha reclamat Freixanet, que ha recordat que en els últims 12 anys s’han produït 800 assassinats masclistes. “Es tracta de xifres similars als d’un altre tipus de terrorisme; necessitem la mateixa alarma social davant aquesta situació”, ha assegurat per la qual cosa ha exigit al ministre que doni compliment a l’Acord Social i Polític contra la Violència Masclista.

La senadora ha insistit en què “l’assassinat és l’extrem, la punta de l’iceberg” però que segons la macroenquesta sobre violència de gènere del 2015, “una de cada quatre dones han patit algun tipus de violència masclista”. I és que per a Freixanet, la societat sencera ha de donar un gir per abandonar costums, valors i formes de pensar que potencien la desigualtat i permeten la violència.

“El moviment feminista porta temps denunciant un empitjorament de l’agressivitat cap a les dones en les seves múltiples formes”, ha dit, i és per això, que segons la senadora d’En Comú Podem, el govern ha de protagonitzar la lluita per la justícia de gènere.

En aquest sentit, Freixanet ha qualificat de “terrible” que el 2016 es destinin a combatre la violència masclista cinc milions d’euros menys a l’any que el 2011, la qual cosa suposa que la retallada acumulada en el període 2011-2016 equival a 30.360.000 d’euros, una xifra superior a la partida de tot un any. “La partida destinada a la prevenció de la violència de gènere significa només el 0,006% del pressupost total per a l’any 2016; al meu entendre és una irresponsabilitat”, ha sentenciat.

Per tot plegat, la senadora reclama al ministre que reconsideri la prioritat de les polítiques de combat contra la violència masclista, esmenant la política de retallades practicada fins al moment.

Així, Freixanet ha demanat al ministre que financi correctament els recursos de prevenció, atenció i recuperació de les víctimes així com el treball amb agressors; que programi polítiques educatives i escolars i mediàtiques en favor de la igualtat; que revisi i millori les lleis així com el sistema de justícia i protecció, “ja que és evident que sense afrontar la lluita contra el masclisme, ens seguirem trobant més casos de dones assassinades. La societat no s’ho pot permetre”, ha conclòs.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here