Esplugues i Sant Feliu els dos únics municipis catalans que assoleixen la totalitat dels indicadors de transparència establerts per la Universitat Autònoma de Barcelona durant les tres edicions del guardó

Aquestes duda localitats baixllobregatines rebran el Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local per tercer any consecutiu. 

Es tracta d’un distintiu creat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona que avalua els webs municipals. Els resultats es publiquen al Mapa Infoparticip@.

Només aquests dos municipis del Baix Llobregat han assolit la totalitat d’indicadors durant les tres edicions dels guardons. A més, són entre els 25 municipis catalans que han obtingut el segell amb el 100%, és a dir, que les seves pàgines web compleixen els 52 indicadors d’enguany. 

El nombre d’indicadors s’ha ampliat aquest any i s’ha adaptat als paràmetres de la Llei de Transparència accés a la informació pública i bon govern, que va entrar en vigor a Catalunya l’1 de gener de 2016. 

Els aspectes avaluats giren al voltant de cinc àrees: qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com gestionen els recursos econòmics (pressupostos, salaris, contractacions, subvencions…), com informen de la seva gestió i quines eines de participació proporcionen.

Els guardons de la tercera edició del Segell Infoparticipa 2015 es lliuraran el dimecres 20 d’abril a Barcelona al Born Centre Cultural (Sala Moragues), en el marc d’una jornada sobre la transversalitat de la transparència organitzada conjuntament amb l’Oficina Antifrau de Catalunya.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here