El conseller anuncia que les obres tiraran endavant sigui quina sigui la situació pressupostària del 2015. El Departament també destinarà una partida d’1,1 milions d’euros per millorar la plantilla

El conseller de Salut, Antoni Comín, ha visitat avui l’Hospital de Viladecans i ha anunciat que les obres de reforma i ampliació del centre es faran “sigui quina sigui la situació pressupostària” del 2017. Aquesta és una llarga reivindicació dels professionals, els pacients i els alcaldes de la zona. “Estem fent una aposta de compromís total i absolut amb l’Hospital de Viladecans”, ha assegurat Comín, que també ha enumerat altres millores, en consonància amb la direcció, com una nova àrea de gabinets intervencionistes o l’assignació d’una partida pressupostària per adequar la plantilla a les necessitats actuals.

L’any 2015, la comissió de Salut del Parlament va aprovar una moció sobre l’Hospital de Viladecans i, segons ha destacat el conseller, el Departament l’està complint punt a punt. Pel que fa al pla funcional de millora i ampliació s’està realitzant la tramitació dins dels terminis corresponents i aquest mes de febrer el Consell d’Infraestructures de Catalunya S.A. va adoptar l’acord d’adjudicació de la redacció del projecte executiu a l’equip guanyador, que està previst que el tingui llest a finals del 2016. Llavors hi haurà la licitació de les obres. “Normalment aquest tipus de licitacions estan condicionades a la situació pressupostària del moment. Però aquest cop no serà així. Es faran segur”, ha remarcat el conseller. El pressupost previst és d’uns 47 milions i el termini estimat d’execució de les obres és d’uns 36 mesos, als quals s’hi haurà d’afegir 6 o 8 mesos més per al seu equipament. Amb aquesta ampliació es triplicarà la superfície actual de les instal·lacions.

Seguint la línia de la moció, un altre aspecte que es complirà, en aquest cas, però, sempre i quan hi hagi nou pressupost del 2016, és la millora de les llistes d’espera a Viladecans. El Departament de Salut ha elaborat un pla de xoc per a tot el país, amb un pressupost de 96 milions, i a Viladecans li correspondran prop d’1,9 milions d’euros desglossats de la següent manera: 1,7 milions en activitat quirúrgica i 195.000 euros en primeres visites i proves diagnòstiques.

A més es continuarà la reversió de les derivacions d’intervencions quirúrgiques en llistes d’espera, tal com es va fer el 2015 (l’import econòmic serà de 300.000 euros). Finalment, en el mateix marc de la moció, Comín també ha destacat que s’invertiran un total d’1,5 milions d’euros per a una nova àrea de gabinets intervencionistes a la tercera planta del centre actual i que constarà de tres sales d’endoscòpia i un quiròfan per a cirurgia menor. Està previst que puguin entrar en funcionament a finals d’any. Aquesta mesura forma part del pla funcional, però ja es pot començar a realitzar en l’edifici actual.

Al marge de la moció parlamentària, el conseller ha apuntat un altre compromís: l’adequació de la plantilla “perquè actualment està molt ajustada” amb una inversió d’1.125.000 euros.

Des l’inici del mandat, el Departament s’havia fixat com una de les prioritats millorar la situació del centre i el conseller ja s’havia reunit el mes de febrer amb els alcaldes de Gavà, Viladecans, Castelldefels, Begues i Sant Climent de Llobregat, els cinc municipis de l’àrea de referència de l’Hospital, per escoltar les seves reivindicacions. El director del CatSalut i president de l’ICS, David Elvira, també havia tingut trobades prèvies amb la direcció per poder abordar la situació.

Font: Premsa del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here