Recomanacions d’elBaix.cat sobre què fer els caps de setmana al Baix Llobregat. Moltíssima i variada oferta a prop de casa que et sorprendrà! Aquest cap de setmana se celebra la Fira d’Espàrrecs de Gavà que enguany amplia el séu perfil gastronòmic ampliant el Gastrogavà, donarà més protagonisme al Mercat de Pagès i s’hi crearà una punt d’informació d’oferta turística

Gavà celebrarà aquest cap de setmana l’esperada i tradicional Fira d’Espàrrecs. El certamen, que enguany celebrarà la seva edició número 63, s’inaugurarà dissabte al matí, tot i que la part comercial ja es podrà visitar divendres a la tarda. Entre les principals novetats d’aquest 2016 hi ha la reubicació del Mercat de Pagès a la plaça de Jaume Balmes amb l’objectiu, segons explica l’Alcaldessa Raquel Sánchez, “de donar-li més protagonisme i fer-lo més accessible perquè tothom qui ho vulgui s’hi passegi i compri productes de qualitat i proximitat”.

De la seva banda, l’espai que deixa lliure a la sortida del pavelló Jacme March, on novament hi haurà l’exposició de paneres de fruits del camp, s’ocuparà per vivers i empreses vinculades a la jardineria i a la maquinària agrícola que oferiran un món de possibilitats per crear un hort urbà a casa a través d’una exposició, tallers i activitats.

Altres novetats de la Fira seran l’ampliació de Gastrogavà, amb la presència d’una vintena restaurants i l’ampliació de la zona de degustació a la plaça de Jaume Balmes, i la instal·lació d’un punt d d’informació turística amb tot allò que ofereix la ciutat i la resta de la comarca. Al seu costat també hi trobaren un punt de trobada d’empreses gavanenques que presentaran la sevaoferta en turisme i lleure.

L’Alcaldessa assegura que “la Fira manté les seves arrels ben vives gràcies a l’esforç de les famílies pageses de Gavà, però que evoluciona i incorpora nous elements representatius del que som, com és el sector de la restauració i la seva oferta de gran qualitat, la mostra comercial i artesanal, i les activitats que porten a terme les entitats de la ciutat”.

El vicepresident de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Salvador Barri, també ha refermat “la voluntat de la pagesia local de seguir endavant amb aqueta Fira”, tot destacant “el canvi generacional que s’està vivint i que permeten assegurar la continuïtat de la mostra”. Barri també ha dit que “conscients que les paneres artístiques són les que més agraden, les ampliarem en nombre i qualitat”. Sobre el conreu del nostre espàrrec ha afirmat amb orgull que “hi ha una revifada del seu cultiu i demanada, da manera que el nostre producte es consolida en la qualitat”.

Altres atractius nous de la Fira serà l’espai infantil pedagògic i didàctic on Policia Municipal, Mossos i Bombers ensenyaran els cotxes oficials al menuts i els donaran consells en temes de seguretat i civisme. També s’explicarà el funcionament de l’App de seguretat ciutadana.

Més informació i totes les activitats clickant aquí!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here