La portaveu republicana al consistori, Bàrbara Lligadas, assegura que “Viladecans no es mereix tenir un primer tinent d’alcalde en llibertat amb càrrecs”. Pel que fa als ecosocialistes, que formen per del govern municipal, han emès un comunicat en el que informen de la seva sol·licitud al PSC de celebrar una reunió de Pacte de Govern, “per valorar la situació i prendre les decisions necessàries”

El primer Tinent d’alcalde de Viladecans va sortir ahir a la tarda en llibertat provisional amb càrrecs, l’endemà de ser detingut juntament amb el director de l’empresa Inipro i el consultor de la mateixa, arran de l’operació Amfiteatre -vinculada amb el cas Inipro- i que afecta també l’Ajuntament de Tarragona i el de Palau-Solità i Plegamans, tots governats pel PSC.

Com a mesures cautelars, el primer tinent d’alcalde de Viladecans i els dos directius relacionats amb l’empresa Inipro hauran de comparèixer mensualment al jutjat, tenen prohibit sortir de l’Estat espanyol i se’ls ha retirat el passaport. El cas continua sota secret de sumari.

La portaveu republicana al consistori, Bàrbara Lligadas, ha assegurat que “des del respecte a la presumpció d’innocència i arribats a aquest punt, demanem la dimissió del senyor Guerrero. Creiem que Viladecans no es mereix tenir un primer tinent d’alcalde en llibertat amb càrrecs. Les acusacions que pesen sobre ell són molt greus i les mesures preses pel jutge justifiquen apartar-lo de les seves funcions com a regidor a l’Ajuntament. Esperem que l’alcalde Carles Ruiz estigui a l’alçada de les circumstàncies”.

Per la seva banda davant la contundència resolució judicial, ICV-EUiA ha sol·licitat al PSC una reunió de Pacte de Govern, per valorar la situació i prendre les decisions necessàries per restablir la confiança de la ciutadania. 

Així mateix, ICV-EUiA valora la celebració del Ple extraordinari del dijous vinent com l’oportunitat per a que tant el Ple municipal com el conjunt de la ciutadania, rebi tota la informació amb la màxima transparència.

Font: Comunicats d’ERC i ICV-EUiA 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here