Recomanacions d’elBaix.cat sobre què fer els caps de setmana al Baix Llobregat. Moltíssima i variada oferta a prop de casa que et sorprendrà! Les Festes de Primavera de la capital de la comarca fusionen roses, comerç i indústria i se celebren des d’avui fins diumenge amb un programa farcit d’activitats, de les que destaquem l’Exposició Nacional de Roses, que enguany celebra la seva 58ª edició

Els dies 6, 7 i 8 de maig la ciutat acull la 58a Exposició Nacional de Roses i la 37a Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat, activitats incloses en el marc de les Festes de Primavera.

El món de l’imaginari infantil serà l’eix temàtic de la 58a Exposició Nacional de Roses. Els muntatges i la decoració floral sorprendran el públic amb composicions vistoses que recordaran contes, poemes, cançons o sensacions i descobertes pròpies de la infància. Com cada any, les estances interiors i els jardins del Palau Falguera acolliran l’Exposició, que obrirà les portes el divendres 6 de maig, a les 20 h, després del pregó de la Rosa a l’Auditori del Palau, que anirà a càrrec de l’escriptora santfeliuenca Jenn Díaz.

L’Exposició, organitzada per l’Ajuntament amb la participació de l’Associació Amics de les Roses, permetrà veure i olorar més de 10.000 roses de més de 250 varietats diferents. L’entrada a l’Exposició és gratuïta i l’horari de visita és divendres, de 20 a 21 h, i dissabte i diumenge, de 10 a 21 h.

Xerrades, demostracions florals i concursos de roses 

En el marc de l’Exposició Nacional de Roses s’organitzen conferències, demostracions d’art floral i tallers de roses per a infants i adults. A més, se celebren diversos concursos de roses on participen amateurs. També hi ha una zona dedicada a l’artesania d’elements amb roses, així com una exposició d’aquarel·les de Rafael Plaza i l’exposició del 55è Concurs de fotografia Rosa d’Or.

Aquest any repeteix ‘El laboratori de Pere Dot’, espai on es podrà veure una col·lecció dels rosers que es cultiven al Roserar de Dot i de Camprubí.

Visites guiades al Roserar de Dot i de Camprubí

El parc del Roserar de Dot i de Camprubí, ubicat al barri de les Grases, és un altre dels escenaris de les Festes de Primavera. L’Ajuntament organitza visites guiades per conèixer aquest espai natural que conté més de 350 varietats de rosers. Un trenet portarà gratuïtament la ciutadania des de l’entrada de l’Exposició Nacional de Roses  fins al Roserar, en horaris d’11 a 13 i de 17 a 20 h.

Degustació de roses i flors 

Durant el cap de setmana diversos restaurants i pastisseries oferiran en els seus menús els plats que van presentar en les jornades gastronòmiques ‘La Cuina de les Roses’ celebrades a l’abril. Es tracta de l’únic certamen gastronòmic, organitzat pels Amics de les Roses, on les roses són les protagonistes de totes les receptes de cuina (www.lacuinadelesroses.cat).

La Fira, aparador del comerç 

La 37a Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat omplirà els principals carrers del centre de parades i estands amb productes de tota mena. A la plaça de la Vila, comerços i empreses ensenyaran com han integrat la rosa en els seus productes i serveis. Allà també hi haurà l’estand del Consorci de Comerç.

Precisament, el Consorci de Comerç i el Cercle de Belles Arts engeguen enguany el concurs d’aparadors “Art a les botigues”, on comerciants i artistes treballaran plegats per sorprendre el públic amb originals decoracions en els establiments.

D’altra banda, en el marc de la Fira es posa en marxa “Tendències Sant Feliu”, una nova iniciativa de difusió del comerç de la ciutat que es farà en un local municipal ubicat al carrer de Laureà Miró al costat de l’Ajuntament. El projecte, que tindrà continuïtat durant la resta de mesos de l’any, s’estrena al voltant del món de la moda.

Activitats per a tothom: música, sostenibilitat i gastronomia 

Com cada any, en el marc de les Festes de Primavera s’organitzen moltes activitats culturals i de lleure com cercaviles, sardanes, teatre… En destaca la Mostra d’Activitats i Folklore Tradicional i Popular, el Festival Buti+Farra+Sound, el Firajoc al parc Nadal, i el Firesport al col·legi Verge de la Salut. D’altra banda, el divendres 6, es farà al Centre Parroquial el XXXII Festival Flamenc Ciutat de les Roses, amb Los Marismeños, els “cuadros” de ball del Centro Cultural Virgen del Rocío i el Ballet d’Ana Márquez. Les entrades ja estan a la venda a la Sala Ibèria.

L’Escola Municipal de Música tornarà a tenir un estand, on es faran actuacions dels alumnes. També repeteix la Fira Verda, a través de la qual es difondran bones pràctiques en sostenibilitat ambiental, com ara els horts urbans.

El recinte firal també disposarà de l’espai El Tast i la Mostra de vins, caves i gastronomia, ubicats al passeig de Bertrand, on es podrà menjar, beure i gaudir d’actuacions musicals.

La ràdio, en directe

L’emissora municipal, Ràdio Sant Feliu, que enguany compleix 35 anys, també tindrà un estand a la plaça de la Vila, des d’on oferirà una programació especial amb motiu de les Festes.

Consulteu el programa a www.santfeliu.cat/festesdeprimavera 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here