Jané confirma que estan treballant en diferents esborranys per prevenir situacions de risc

ACN -El Departament d’Interior està treballant en diferents esborranys per modificar la instrucció i els protocols intens a l’hora de retirar l’arma dels Mossos d’Esquadra en cas de baixa mèdica per raons psicològiques, segons va confirmar el conseller Jordi Jané aquest divendres.

Els treballs es van iniciar amb l’objectiu d’augmentar la prevenció i evitar situacions de risc, després de l’assassinat el 14 d’abril a Sant Feliu de Llobregat, d’una dona a mans del seu excompany, un mosso d’esquadra que estava de baixa i que va utilitzar l’arma reglamentària.

El conseller també va anunciar canvis legislatius amb propostes en el marc de la Llei d’acompanyament dels pressupostos. La voluntat amb què s’està treballant és que els Mossos hagin de passar revisions psicològiques obligatòriament.

“Hi ha esborranys, s’hi està treballant i hi haurà canvis”, va anunciar Jané en una atenció als mitjans de comunicació aquest divendres a Sant Climent de Llobregat.

El director general de la Policia, Albert Batlle, presentarà l'”abast dels canvis” al Parlament en una compareixença que encara no té data i que va sol·licitar Catalunya Sí que es Pot, per exigir explicacions després que un mosso assassinés la dona amb qui havia mantingut una relació sentimental. 

El conseller d’Interior va remarcar que prevenir aquestes situacions de risc no és una qüestió que afecti “únicament els Mossos d’Esquadra i els altres cossos policials”, sinó “moltes altres professions pel seu grau de responsabilitat”, i va destacar els conductors de transport de passatgers per carretera i els pilots d’avions. 

El conseller ja va plantejar que l’administració pogués saber quines persones no podien conduir per raons de salut després de l’accident d’autocar el març a Freginals (Monstià), en què van morir tretze noies. Després de l’assassinat masclista de Sant Feliu, el titular d’Interior es va tornar a mostrar partidari de regular les comunicacions de baixes mèdiques de col·lectius professionals que poden causar un risc a terceres persones. 

El mateix dia d’aquest cas de violència de gènere, el Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) va presentar un informe en què proposava que els metges poguessin comunicar automàticament la baixa d’un treballador a les empreses, a través de la Seguretat Social. L’informe s’havia elaborat com a reflexió sobre el secret professional arran de la tragèdia de Germanwings, el 24 de març del 2015.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here