El cap de llista de C’s al Congrés dels Diputats per Barcelona, Juan Carlos Girauta, va acusar aquest divendres des de Cornellà el líder de Unidos Podemos (En Comú Podem a Catalunya), Pablo Iglesias, de voler esbocinar Espanya amb promeses de referèndums d’autodeterminació a totes les nacions que així ho desitgin: ‘No només Catalunya, si no també el País Basc o Galícia.’
Des del Baix Llobregat, Girauta va tirar d’ironia per dir que Cornellà també podria demanar una consulta per proclamar la independència. ‘Si guanyen, seran un país independent, la república independent de la casa d’Iglesias, la d’Ikea’, va concloure en to bromista.

D’altra banda, va criticar que PP i Podem tractin els electors com a “menors d’edat” amb propostes econòmiques “demagògiques”, com ara la baixada fiscal i l’augment de la despesa pública.

“Ara són patriotes els que volen esbocinar Espanya amb nacions que tenen dret a l’autodeterminació com si fossin les colònies de França o el Regne Unit en un procés de descolonització”, va etzibar Girauta, que va voler fer mofa de la proposta d’Units Podem, en el que va ser el seu primer acte electoral a peu de carrer. 

“Si aquí, a Cornellà, també consideren que són una nació truquin a Iglesias, que els convocarà un referèndum i, si guanyen, seran un país independent”, vaafegir  al costat de la presidenta del grup parlamentari del partit, Inés Arrimadas, i el diputat baixllobregatí Martín Barra.

Prop d’unes cinquanta persones es vanacostar  fins a la plaça Ildefons Cerdà de Cornellà per escoltar les paraules del candidat ‘taronja’, que va centrar el seu discurs en carregar durament contra el PP i la coalició d’esquerres. Sobretot en matèria econòmica. 

A parer seu, tant el partit de Rajoy com el d’Iglesias tracten els electors com a “menors d’edat” prometent baixades fiscals –els uns- i augments de despesa –els altres- que saben que són “impossibles”. “Quan ja t’han mentit amb aquest tema, com tenen la vergonya de prometre el que prometen? Ens deixarem enganyar amb ‘promesetes’?”, es va preguntar adreçant-se als populars. 

Així mateix, va recordar que malgrat que Podem s’autodefineix com a partit socialdemòcrata, va en coalició amb IU, que “és partidari de sortir de la UE”. Davant d’aquestes propostes “demagògiques” dels “immobilistes” i els “populistes”, Girauta va reivindicar el paper “moderat” i “radicalment reformista” de Ciutadans.

Font: ACN Imatge: @InesArrimadas

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here