La diputada de la CUP va visitar Gavà just abans de començar la campanya del #26J, a la que la CUP no concorre; per explicar les raons del “no” als comptes de la Generalitat i recordar que “aquest tema mai va estar inclòs en el Pacte d’Estabilitat”

La plaça Josep Tarradellas de Gavà va ser l’escenari, aquest dijous a la tarda, d’un acte de la CUP on es va convidar la diputada de la formació al Parlament, Anna Gabriel, qui va aprofitar l’ocasió “per comentar l’actualitat política” i raonar el posicionament del partit respecte els Pressupostos davant els qui “han usat el tema com a arma llancívola contra nosaltres”.

Gabriel es va defensar dels qui els acusen de trencar el pacte d’estabilitat “perquè els pressupostos mai van ser-hi inclosos, i de fet el propi Puigdemont ja ho va explicar en una entrevista el gener passat. A més, si no hagués estat així mai s’hauria obert un procés negociador, com s’ha fet, per cercar acords”.
Gabriel tampoc veu bé que se’ls acusi “de ser responsables de manca d’inversions en polítiques socials perquè la pròrroga pressupostària permet habilitar partides extraordinàries via decret llei que poden cobrir les necessitats que hi hagi”.
Sobre l’anunci de Puigdemont de sotmetre’s al setembre, a una moció de confiança al Parlament, Gabriel considera que “és un mecanisme saludable des d’una perspectiva democràtica” i “si es pretén comptar amb els vots favorables de la CUP, com així sembla, caldrà redefinir el ponts amb Junts pel Sí perquè també ens puguem sentir representats en aquest projecte polític”.

Gabriel va qualificar el moment actual de “convuls” i va assegurar que no se senten “còmodes” perquè “s’intenta generar relats que no aborden la complexitat de la situació i no contemplen tots els escenaris. Potser és perquè en aquestes eleccions a Espanya, on molts d’aquests partits s’hi presenten, intenten generar un enemic per aconseguir vots”.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here