Aquestes dues platges baixllobregatines formen part del grup dotze d’arreu de Catalunya que han estat distingides amb el segell

Un any més, la platja de Castelldefels torna a ésser reconeguda amb el distintiu “Q” de Qualitat Turística. Es tracta d’una certificació de qualitat que concedeix L’Institut de Qualitat Turística Espanyola (ICTE), organisme que depèn del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. La bandera “Q” de Qualitat Turística per al sector de platges, és una norma que recull els requisits que ha de complir una platja, referida tant als equipaments d’ús públic, com als processos de prestació de servei a la platja en neteja, seguretat, salvament, informació…

En el marc de l’acte oficial de lliurament de les banderes “Q” de Qualitat Turística als representants municipals celebrat el passat 7 de juny a la seu de l’ICTE a Madrid, la regidora de Platges i Via Pública, Eva López, i la de Règim Interior, Lourdes Armengol, van recollir el passat 7 de juny la bandera que onejarà aquest estiu al litoral de Castelldefels. 

“Es tracta d’un reconeixement públic a l’esforç que ajuntaments, treballadors públics i tècnics han realitzat per adaptar-se al Sistema de Qualitat Turística Espanyol i obtenir la marca Q, símbol de garantia, prestigi i diferenciació”, expliquen des de l’Institut. Les normes de qualitat turística de l’ICTE han estat la base per a les normes internacionals ISO. Segons el president de l’ICTE, Miguel Mirones, “la bandera Q de Qualitat Turística és aquest any més internacional que mai”.

L’ICTE és una entitat de certificació de sistemes de qualitat especialment creat per a empreses turístiques. Es tracta d’un organisme espanyol, independent, sense ànim de lucre i reconegut en tot l’àmbit nacional.

Castelldefels va aconseguir aquesta certificació el setembre de 2007. La ciutat té implantat aquest sistema de gestió de la qualitat a la seva platja. Aquest fet comporta un seguit d’avantatges com el control de la qualitat de les instal·lacions i serveis, el registre i control més actiu de les reclamacions sobre els serveis prestats i les activitats que s’hi desenvolupen i l’obtenció d’un reconeixement a nivell nacional i internacional.

A Catalunya 12 platges han estat reconegudes amb aquesta certificació de qualitat, cinc d’elles a la província de Barcelona. Concretament, a més de la platja de Castelldefels, les platges de Gavà, Callao i Varador (Mataró), i Garbí (Calella).

Què significa una bandera amb la “Q” de Qualitat Turística?

Les Banderes amb Q de Qualitat Turística a les platges són un símbol de confiança que garanteix la gestió de les mateixes per part dels ajuntaments responsables. El compromís passa per la millora diària per assegurar el gaudi dels usuaris pel que fa a neteja, seguretat, vigilància i respecte al medi ambient.

Què significa, doncs, una bandera amb la Q de Qualitat? Que cada matí, les platges estaran netes; les papereres, buidades; que la platja compta amb avisos sobre l’estat de la mar; que hi ha socorristes qualificats per atendre qualsevol incidència; que si hi ha zones de risc o zones de natació limitat, han d’estar senyalitzades amb boies, etc. 

En definitiva, la bandera Q vol dir que l’ajuntament que gestiona l’arenal està completament compromès amb la preservació mediambiental i es responsabilitzaque tot es faci de la millor manera possible respectant dunes, fauna i flora. Així mateix, es vigila minuciosament la seguretat alimentària a les guinguetes.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here