Contra l’independentisme i contra el Partit Popular, però sobretot, contra Podem. Miquel Iceta ha repartit dards enverinats als seus principals competidors de cara al 26J en la XXI trobada socialista al Prat de Llobregat. Però qui n’ha sortit més criticat ha sigut Pablo Iglesias, de qui Iceta ha dit que “és una persona que s’amaga dels seus orígens i, per tant, no és de confiança”. També ha culpat Units Podem de bloquejar el canvi a Espanya i de ser els principals valedors de la continuïtat de Rajoy

Iceta ha carregat durament contra l’ independentisme i contra Carles Puigdemont. Pel secretari general de PSC, el Govern de la Generalitat “no ha estat seriós” i s’ha ofert a donar estabilitat si Junts pel Si abandona les tesis independentistes. Tanmateix, Iceta ha passat de puntetes en un dels temes més controvertits del debat polític espanyol: el referèndum.

El líder socialista s’ha mostrat favorable a un referèndum, però ha matisat que “no permetrà que sigui la primera pregunta d’una reforma constitucional” ja que, en paraules seves, “seria començar la casa per la teulada.” Finalment, no ha quedat clar si el referèndum serà una línia vermella a l’hora de negociar amb Podem.

Eva Granados, diputada al parlament de Catalunya, ha sigut l’encarregada de criticar amb major duresa el PP. “Els Socialistes som les parets mestres de l’Estat del Benestar a Catalunya i Espanya, mentre que el partit Popular és una patrulla de demolició”. També contundent s’ha mostrat Iceta, qui s’ha referit als populars com el partit de la corrupció i els sobres.

Unes 300 persones s’han apropat al parc del centre del Prat del Llobregat en unes jornades festives on també s’hi ha pogut manifestar el regidor socialista de la ciutat, Juan Pedro Pérez. Pérez, s’ha referit a l’activitat parlamentària catalana com “el show de la CUP” i ha lamentat “estar davant tres forces incapaces de posar-se d’acord” en referència a Junts pel Si i la CUP.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here