El rival és el Partit Popular. En aquesta premissa va basar el seu discurs el número 3 per Barcelona d’En Comú Podem, Josep Vendrell, en un acte a la Plaça de la Vila de Sant Feliu de Llobregat, davant prop d’un centenar de persones

Vendrell veu com els sondejos apropen Unidos Podemos -confluència amb la que suma En Comú Podem- al PP i va voler enviar un missatge als populars: “A Montoro no li importen la pobresa o la desigualtat. Hi ha una generació amb pitjors expectatives que les dels seus pares i les dones cobren un 24% menys que els homes de mitjana”.

Aquesta intervenció no va ser un cas aïllat en la tònica general de l’acte. Sonia Farré, número 4 de la llista per Barcelona, també va enviar un missatge reivindicatiu en l’àmbit feminista i va parlar de la “normativitat de l’Estat heteropatriarcal”.

Tant Farré com Vendrell van ironitzar amb el canvi institucional que ha portat l’entrada de Podemos i les seves confluències al Congrés dels Diputats. “No hi estan acostumats i el PSOE no s’ha pres les negociacions seriosament” explicava Farré, baixllobregatina i vinculada a l’auditoria ciutadana del Deute.

L’ Europdiputat per IU Javier Couso, avui convidat a l’acte, es va mostrar molt dur amb la Unió Europea. “La UE ens fa perifèrics, precaris i ens va deixar sense indústria”. Malgrat la duresa de les seves paraules, però, també va voler recalcar que “no volem tancar-nos en els Estats, volem una Europa que ens cuidi i que sigui solidària”

L’acte es va iniciar amb una presentació realitzada per la tinent d’alcalde de Sant Feliu, Lídia Muñoz (ICV), que va demanar un minut de silenci per condemnar la matança homòfoba a Orlando i solidaritzar-se amb les víctimes, i tot seguit, Toni Ribas d’Equo va fer una defensa aferrissada del medi ambient. “Una de les propostes que fem és l’electrització dels ports perquè els vaixells no contaminin tant. El mateix volem fer amb els aeroports”.

Posteriorment, Alicia Ramos, número 10 de la llista d’En Comú Podem per Barcelona, va assegurar que no cal tenir por de Podem, sinó d’aquells que van canviar el 135 de la Constitució o que van aprovar la llei mordassa.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here