El Partit Socialista és un partit històric al Baix Llobregat. Conegut com el cinturó roig, el Baix aplega gairebé 800.000 habitants i és, després del Vallès Occidental i el Barcelonès, la tercera comarca més poblada de Catalunya. Conscients de la importància d’aquest territori, Meritxell Batet va voler fer ahir un discurs que recuperés les claus del Catalanisme històric vinculat al PSC

“S’han de reconèixer els drets històrics de Catalunya a la nova Constitució Federal que proposem els socialistes” va dir en un acte a Gavà davant unes 200 persones.

De fet, Batet va apuntar una de les claus de consens en el catalanisme en els últims temps: les dificultats de finançament. “No és bo que les comunitats amb millor condició després estiguin molt per sota en el repartiment” va assegurar. En l’acte també hi van participar la portaveu del Parlament pels Socialistes, Eva Granados, així com les alcaldesses de Gavà i Sant Boi, Raquel Sánchez i Lluïsa Moret.

Moret, l’actual alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, va centrar el seu discurs en la defensa del poder local com a eina de resistència davant les polítiques del PP. “Els que hem donat respostes davant les retallades del Partit Popular, hem sigut els ajuntaments socialistes. Tant Moret com Raquel Sánchez van fer una crida a la igualtat en qüestió de gènere. Un apunt que també va recollir la candidata Meritxell Batet, qui va afirmar que cal un pacte de modernitat a l’Estat que millori la situació de les dones.

En l’acte també hi va participar la portaveu Socialista Eva Granados qui va defensar la feina feta des del parlament i qui va qualificar com a molt bones les propostes portades a les institucions. Abans de les intervencions, però, es va guardar un minut de silenci per l’assassinat de la diputada laborista Jo Cox, assassinada ahir en un tiroteig.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here