“L’autèntica conspiració és filtrar àudios de manera descontextualitzada. Això és el que s’hauria d’investigar.” Així s’ha intentat defensar avui des de Viladecans, Jorge Fernández Díaz, a qui s’acusa de conspirar per imputar delictes a persones d’ERC i CDC, conjuntament amb el director de l’oficina antifrau, Daniel de Alfonso.

L’actual Ministre d’Interior en funcions ha acusat alts càrrecs de la Generalitat de voler evitar que s’investigui la corrupció. Malgrat aquestes acusacions, la posició del Ministre és molt delicada en aquest cas. En les gravacions filtrades per Público se sent com diu “El presidente ya lo sabe. Es un hombre discreto donde los haya”, mentre que avui a Viladecans ha assegurat que Rajoy no en sabia res.

Fernández Díaz ha lamentat que es busqui la seva dimissió “Podem, els Socialistes, BILDU i els Independentistes volen la meva dimissió. No tenen cap interès en que s’esclareixin els fets” deia el candidat pel PP per Catalunya. “Esperava més del president de la Generalitat” qui ahir demanava la seva dimissió.

Díaz no ha volgut entrar a valorar qui ha pogut filtrar les converses privades, tot i que el director de l’oficina antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, apuntava ahir a entorns socialistes. Díaz ha negat que estigui pensant dimitir, tot i que ha reconegut que el President del Govern el va trucar ahir per demanar-li explicacions.

Les filtracions i la posterior roda de premsa arriben a només 4 dies de les eleccions. Fernández Díaz tenia pensat fer una visita al sector de la metal·lúrgia a Viladecans justament avui, però l’agenda de campanya s’ha vist fortament condicionada per l’afer de les gravacions.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here