Els serveis d’emergència han fet 659 rescats aquàtics en aquests dos mesos, una mitjana de 13 al dia. Enguany el Baix Llobregat es troba entre les comarques amb més trucades

Onze persones han mort a les platges catalanes entre el 15 de juny i el 15 d’agost segons ha informat Protecció Civil. Els serveis de vigilància, salvament i socorrisme han fet 659 rescats aquàtics de persones que s’estaven ofegant o tenien serioses dificultats per sortir de l’aigua, una xifra inferior a la de l’any passat, quan se’n van fer 867 en tota la temporada d’estiu. 

Cal remarcar que els serveis d’emergència ofereixen els seus serveis a 226 de les platges de Catalunya. Protecció Civil recomana, en aquest sentit, triar una d’aquestes zones a l’hora de gaudir del mar.

D’altra banda, fins al 15 d’agost els serveis de socorrisme han dut a terme 25.128 assistències sanitàries, la mateixa quantitat pràcticament que tota la temporada passada. En concret, l’any passat n’hi va haver 25.159, la meitat per picades de medusa i peixos aranya entre d’altres. 

Altres dades d’interès indiquen que entre el 15 de juny i el 15 d’agost les banderes groga i vermella han onejat el 21% del temps. L’any passat la xifra va ser del 27%. Protecció Civil indica que aquest any les incidències per presència de meduses estan tenint una afectació mitjana, amb tendència a incrementar-se respecte l’any passat.

Pel que fa a les 226 platges amb servei de vigilància, corresponen a 61 dels 70 municipis litorals de Catalunya. El centre de Coordinació Operativa CECAT de Protecció Civil de la Generalitat manté durant tota la temporada d’estiu un dispositiu de coordinació dels diferents serveis municipals, amb personal de Creu Roja, PROACTIVA, SEM i en coordinació amb altres serveis de socorrisme.

El Telèfon d’emergències 112 ha atès fins al 15 d’agost 689 trucades a les diferents platges. L’any passat en va atendre 885 durant tota la temporada de bany. Aquest any les comarques amb més trucades són el Barcelonès, el Baix Camp, la Selva, el Baix Llobregat i el Garraf. El dia amb més trucades al 112 per incidències a les platges va ser el 30 de juny amb 32 trucades.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here