Es tracta d’Akasha, un exemplar catalogat per l’Associació Cetàcea l’any 2014

L’Associació Cetàcea ha identificat a l’exemplar de cap d’olla que va aparèixer mort a la platja de Gavà el passat dilluns, 22 d’agost. Es tracta d’Akasha, un exemplar que, amb el codi GG0006, formava part del catàleg de foto-identificació que porta a terme aquesta entitat.

L’entitat va utilitzar en un primer moment per aquesta identificació les fotografies que El Bruguers va fer de l’exemplar, però allà no s’apreciava amb detall l’aleta dorsal, que és l’element imprescindible que utilitzen per la identificació dels individus. Va caldre, doncs, recórrer a les fotografies que van fer els agents de la Xarxa de Rescat de Fauna Marina, on s’aprecien perfectament els perfils dret i esquerre de l’aleta dorsal.

Akasha va ser albirat dues vegades l’any 2014, una a l’abril i l’altra al juny, a les costes del Garraf. Segons els Agents Rurals que es van desplaçar fins a la platja de Gavà, Akasha feia més de tres metres de llarg, estava en un estat M2 de conservació, i presentava nombrosos paràsits externs per tot el cos.

L’Associació Cetàcea ha emès un comunicat de premsa per explicar aquestes dades on destaca que “és necessari compartir dades i establir mecanismes de col·laboració entre associacions, entitats i organismes públics i privats per a poder obtenir una imatge més global de l’estat de les poblacions de cetacis que freqüenten les nostres costes”.

L’Associació Cetàcea va posar en marxa l’any 2014 aquest catàleg amb el nom de Projecte Foto-Identificació: balenes i dofins al litoral català. La seva intenció és obtenir informació sobre les espècies de cetacis que es troben al litoral català central mitjançant tècniques de foto-identificació. Des de que es va posar en marxa, l’Associació ha identificat prop de 40 exemplars de cap d’olla, alguns dels quals han estat albirats diverses vegades.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here