Dues persones han quedat ferides lleus aquest dimarts al matí a causa d’una fuita de gasos tòxics a la piscina de Martorell (Baix Llobregat), segons han informat els Bombers de la Generalitat. Els fets s’han produït poc després de les deu d’aquest matí quan ha tingut lloc la fuita a l’exterior de la piscina municipal per una mescla mal manipulada d’àcid sulfúric i clor que en reaccionar han emès un petit núvol de gasos tòxics. Els ferits són dos homes de 28 i 52 anys, que han estat traslladats a l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell. A més dels ferits, la incidència ha obligat a evacuar la piscina de forma preventiva. Fins al lloc dels fets s’hi ha desplaçat sis dotacions dels Bombers de la Generalitat

El Centre Integral d’Esport i Salut (CIES) i la piscina d’estiu de Martorell han recuperat la normalitat després que, aquest matí, un empleat d’una empresa subministradora de l’equipament hagués manipulat, per error, una barreja d’un producte químic i hagués provocat una reacció tòxica que ha obligat a activar el protocol de seguretat. L’aturada en el servei ha estat de set hores aproximadament.

Fruit d’aquesta barreja, dues persones -el mantenidor que efectuava la descàrrega i el conductor del camió que transportava el subministrament-, de 28 i 52 anys respectivament, han estat traslladats per als Serveis d’Emergències Mèdiques (SEM) a l’Hospital comarcal Sant Joan de Déu de Martorell. En el moment de l’accident, l’empleat barrejava àcid sulfúric i hipoclorit sòdic.

Els fets han passat poc abans de les deu del matí i quan s’ha produït la reacció tòxica l’Ajuntament de Martorell, a través del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones (PMSAP), ha posat en marxa el protocol de seguretat. Una trentena de persones, entre usuaris, personal tècnic i treballadors de l’equipament, han estat desallotjats. A la piscina d’estiu no ha calgut aplicar el desallotjament perquè encara no s’havien obert les portes.

Al llocs dels fets s’hi ha traslladat fins a sis dotacions dels Bombers de la Generalitat, agents de la Policia Local i tècnics municipals que han procedit a fer les actuacions previstes dins el protocol de seguretat. L’alcalde accidental de Martorell, Adolf Bargués explica que “s’ha produït un petit incident provocat per una errada humana i tot ha acabat en un ensurt. S’ha tancat momentàniament l’equipament per prevenció com requereix el protocol de seguretat i tornarà a obrir-se quan tot torni a la normalitat”.

Des de les 17.00 hores, el CIES i la piscina d’estiu s’han obert amb tota normalitat.

Font: Ajuntament de Martorell i ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here