Diferents alcaldes i alcaldesses de municipis adherits a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), han signat una carta on animen a participar en la gran mobilització de l’11 de Setembre i en defensa del dret a decidir. Un grup de la vintena d’alcaldes signants ha presentat la carta aquest dimecres, 7 de setembre, a l’Arc de Triomf de Barcelona; una delegació de la quha format part l’alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich (ERC), mentre que per exemple, l’alcalde de Molins de Rei hi ha donat suport via twitter

jrcasals Retwitteó AMI

Tot el meu suport. Com a alcalde Molins de Rei, animo a tothom a participar dels actes de la Diada

En la carta es denuncia que, en els darrers anys, Catalunya s’ha vist abocada a mostrar «contínuament» la seva disconformitat pel seu encaix en un Estat que «no respecta aquesta democràcia, aquests drets bàsics i fonamentals que tenim col·lectivament com a nació», s’apel·la al dret a decidir dels pobles «reconegut en tots els tractats internacionals» i es demana de participar en la Diada «per exigir, un cop més, el dret dels catalans i catalanes a decidir el nostre futur polític».

La presidenta de l’AMI i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras i els vicepresidents de l’associació i alcaldes de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni i d’Argentona, Eudald Calvo són alguns dels alcaldes de l’executiva de l’entitat que ja han signat la carta i que han participat a l’acte de presentació. En l’acte hi han intervingut, a més de Neus Lloveras i Eudald Calvo, els alcaldes i alcaldesses de Badalona, Dolors Sabater; de Sabadell, Juli Fernández i de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa. Tots ells han defensat la «pluralitat» política dels signants de la carta i de la necessitat de fer una nova república catalana.

En el text de la carta (llegir text integre de la carta) es denuncia que l’Estat espanyol «engrandeix la problemàtica no mirant-la de cara, no dialogant i traspassant decisions de caire polític a un estament judicial» del que sempre genera dubtes la seva imparcialitat. La carta defensa que el dret a decidir dels pobles està reconegut en tots els tractats internacionals i per aquest motiu es demana que «ens el deixin exercir» per poder mostrar d’«una vegada per totes, la voluntat del nostre poble».

Davant d’aquesta situació, els alcaldes signants animen a participar en la Diada «des de la nostra transversalitat política» i consideren que l’Onze de Setembre ha de ser una nova mobilització «per exigir, un cop més, el dret dels catalans i catalanes a decidir el nostre futur polític, dins o fora d’Espanya». Les mobilitzacions de la Diada d’aquest any es faran a Barcelona, Tarragona, Lleida, Salt i Berga.

Fins a les 12 del migdia havien signat la carta, impulsada per un grup d’alcaldes, els alcaldes i alcaldesses de Badalona, Dolors Sabater (Guanyem); Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras (PDC); Sabadell, Juli Fernández (ERC); Argentona, Eudald Calvo (CUP); Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa (PDC); Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà (Compromís per Cerdanyola); Manlleu, Àlex Garrido (ERC); Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich (ERC); Ripollet, José Manuel Osuna (Decidim); Premià de Mar.- Miquel Buch (PDC); Girona, Marta Madrenas (PDC); Palamós, Lluís Puig (ERC); Celrà, Dani Cornellà (CUP); L’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni (ERC); Tortosa, Ferran Bel (PDC); Cervera, Ramon Royes (PDC); Balaguer, Jordi Ignasi Vidal (ERC); Solsona, David Rodríguez (ERC) i Mollerussa, Marc Solsona (PDC).

Aquests són els municipis del Baix Llobregat que formen part de l’AMI:

BEGUES
CASTELLDEFELS
CASTELLVÍ DE ROSANES
COLLBATÓ
CORBERA DE LLOBREGAT
EL PAPIOL
LA PALMA DE CERVELLÓ
MARTORELL
MOLINS DE REI
OLESA DE MONTSERRAT
PALLEJÀ
SANT CLIMENT DE LLOBREGAT
SANT ESTEVE SESROVIRES
SANT JUST DESVERN
SANT VICENÇ DELS HORTS
SANTA COLOMA DE CERVELLÓ
TORRELLES DE LLOBREGAT

Font: AMI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here