La Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) ha distingit Martorell, per segon any consecutiu, amb tres flors d’honor per la millora de l’espai verd urbà. A la gala anual Flors d’Honor 2016 també es va atorgar a la capital del Baix Llobregat, la distinció de Vila Florida 

Fa una dies es va celebrar a Olot la gala anual Flors d’Honor 2016, en què un any més Sant Feliu i Martorell van tornar a ser distingides com a Vila Florida, en un acte presidit per la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret.

Aquests són els guardons amb què el moviment Viles Florides reconeix la feina dels municipis en l’àmbit del verd urbà i de la transformació de l’espai públic amb l’enjardinament dels espais verds.

Aquest 2016 Viles Florides ha valorat un total de 86 municipis, dels quals cinc han estat reconeguts amb quatre Flors d’Honor, 31 amb tres, 44 han rebut dues d’aquestes distincions i 6 han aconseguit un guardó. 

La Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), com a organitzadors de la iniciativa Viles Florides, ha valorat molt positivament el progressiu augment de participació, que ha passat dels 66 de l’edició de 2015 als 86 actuals.

Sant Feliu 

A l’acte hi va assistir en representació de l’Ajuntament de Sant Feliu el regidor de Cultura Manel Martínez i la presidenta de l’Associació Amics de les Roses, Pilar López, que van ser presents quan es van atorgar a la  ciutat tres flors d’honor. 

El jurat, format per especialistes i professionals del sector, ha valorat aspectes com que el 90% del municipi tingui un reg controlat amb telegestió, o que hi hagi un total de 450 metres quadrats amb flor de temporada, renovats 3 cops a l’any.

Sant Feliu revalida la distinció aconseguida en l’edició presentada l’any passat, en què per primer cop va rebre les tres flors d’honor. Sant Feliu és la única ciutat de l’Área Metropolitana de Barcelona que té aquesta distinció.

Martorell 

L’alcalde de la localitat, Xavier Fonollosa, reconeix que “seguirem amb aquesta empremta que ens caracteritza que és millorar la via pública. Em sento molt orgullós que una entitat privada i independent ens premiïn per la millora de l’espai verd urbà; demostra que la feina feta no té només el reconeixement dels ciutadans sinó d’altres organismes externs”. 

La distinció és, majoritàriament, per la presència de més de 80.000 flors pels carrers i places del municipi. Les flors són cultivades pels usuaris del Centre Especial de Treball Can Serra. “Són flors amb ànima social”, apunta l’alcalde. 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here