Recomanacions d’elBaix.cat sobre què fer els caps de setmana al Baix Llobregat. Moltíssima i variada oferta a prop de casa que et sorprendrà! Aquesta setmana recomanem que entre divendres 23 i dilluns 26 de setembre, visiteu la Festa Major del Prat. Quatre dies per sortir al carrer i gaudir de la música, la cultura tradicional, els concerts i balls, les activitats infantils, el teatre, les exposicions i el munt d’activitats que s’organitzen

Ja fa uns anys que la Festa comença amb el Toc d’inici en què els més petits van a cridar al Rotllà i la Griselda, els Gegants de la ciutat. En acabar el Toc les figures i les colles comencen la cercavila d’inici de la Festa Major que acaba a la Plaça de la Vila, de nou, amb l’Esclat de Festa Major en què participen un munt de colles i entitats de la ciutat; i és que els actes de cultura popular són el veritable pilar de la Festa Major pratenca. Matinades de grallers, castellers -el Prat és plaça de 9-, correfoc, cercavila…

Aquí pots consultar el programa concret de Cultura Popular

Unes de les activitats amb més èxit cada Festa Major, són les propostes de caire familiar per a públic infantil, a diferents espais de la ciutat i de diferents disciplines: circ, titelles, pallassos, jocs i tallers. Enguany torna el Festival de la diversió al Parc Nou, amb inflables, tallers, karts i molt més… A tot això s’hi suma la Fira, que cada dia ofereix atraccions i firetes per a totes les edats!

Aquí pots consultar el programa concret de Programació Infantil

I per suposat, no ens podem oblidar de les grans actuacions musicals de la Festa Major, que grans i joves esperen amb delit. A l’escenari principal que hi haurà un any més habilitat a l’estació de Rodalies hi haurà reggae i temes de reivindicació social dels Green Valley, l’ska dels alacantins Aspencat i la proposta festiva de la banda Tapeo Sound System, funk i rumba. Les grans estrelles seran el barceloní Macaco i els rockers gallecs Siniestro Total.

Pel que fa a l’altre escenari, el parc del Fondo d’en Peixo, hi passaran Martirio, Nakany Kanté, The Risas, Balkumbia, The Lindy Hoppers Band, Quimi Portet, Molly Varlet, Jordi Pujol & Friends i un tastet de músiques de la ciutat amb el Meló_dia.

Aquí pots consultar el programa concret de Programació Musical

L’Ajuntament promou el civisme durant la Festa Major amb un vídeo

El consistori pratenc ha editat un vídeo per promoure els comportaments cívics durant la Festa Major. El vídeo, titulat “La Festa Major, de bon rotllo”, explica que la festa es pot anomenar festa, festassa, fiestón, festarro, festuki, megaparty… i que “digues-li com vulguis, però gaudeix de la Festa Major amb respecte”.

El vídeo -que podeu veure a la capçalera de la notícia-, transmet tres missatges fonamentals: tothom és benvingut; si beus, fes-ho amb moderació; i No és No, també durant la Festa Major.

En el vídeo han participat pratencs i pratenques, i també la Colla de Diables del Prat, Castellers del Prat de Llobregat, Teatre Kaddish, ETC – Escola de Teatre i Cinema, La Capsa, El Bar de la Capsa, Joves.Prat, El Xiringo del Prat, Gats i Cèntric Gastrobar by Onanuit.
Podeu consultar el programa de mà amb tots els actes: Festa Major del Prat 2015 i a continuació trobareu el programa de festes dia a dia:

La Festa Major - Divendres 23

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here