La Xef Slow Food, Susana Aragón, responsable dels fogons de l’Ona Nuit i del Cèntric Gastrobar, va ser  ahir l’encarregada de fer el pregó de la Festa Major del Prat 2016. Un pregó diferent, que degut a la forta pluja que va començar a caure a la pl. de la Vila, es va haver  de traslladar a l’interior del saló de plens de l’Ajuntament 

La Festa Major del Prat va començar ahir, i tot i que la pluja va fer acte de presència, obligant a fer canvis sobre els actes previstos, la festa es va iniciar tal i com estava previst amb el Toc d’Inici. 

Els capgrossos més representatius de la  ciutat, el Nas de Carxofa i el Cap de Meló, van convidar a tots els nens i nenes presents a la pl. de la Vila amb els seus globus blaus a picar a la porta de l’Ajuntament. I així va ser, els petits van picar i repicar, i un cop obertes les portes, la Griselda i el Rotllà van sortir acompanyats de la peça del Toc d’Inici que ja va interpretar-se l’any passat!

Les figures del Seguici Popular Festiu estaven plantades a l’avinguda Verge de Montserrat on van esperar l’arribada del Rotllà i la Griselda i des d’on van continuar en Cercavila fins la pl. de la Vila per començar l’Esclat de Festa Major.

Les entitats de cultura popular van començar a desfilar per la plaça, desafiant el trons que començaven a escoltar-se. La pluja va començar a caure amb força i l’actuació de la colla de Diables i Castellers es va veure obligada a aturar-se.

Amb la continua pluja intensa les entitats participants en l’Esclat de Festa Major, es van protegir al vestíbul de l’Ajuntament, fent sonar les seves les gralles fins que l’acte es va haver d’anul·lar definitivament.

La pluja també va afectar al pregó de la Susana Aragón, que es va realitzar al saló de plens de l’Ajuntament. El pregó es va poder  seguir en directe pel Prat Ràdio. La  pregonera va fer un pregó una mica diferent, més íntim, agraint als assistents la seva presència. Per a qui no el va poder seguir, aquí en teniu el vídeo
Altres actes previstos, com els focs d’artifici previstos per després del pregó, el ball de parelles de Fondo d’en Peixo i la Cirquera de la pl. Pau Casals, també es van anul·lar per la intensa pluja.
En canvi, els concerts posteriors es van poder duur a terme sense problemes ja que la pluja, que va parar cap a quarts d’onze, no va atemorit a tota la gent jove de la ciutat que es va acostar a cantar i a ballar les cançons d’uns grups que sonen molt fort entre el jovent. Una nit de ritmes ben diversos i d’uns directes contundents que van acabar amb una bona sessió de ball. 

Els Green Valley són una banda amb una experiència llarga damunt dels escenaris que, des de fa un temps, ha aconseguit ser un referent pels més joves a més de ser un dels grups de reggae i dancehall més reconeguts de l’estat espanyol. Les seves lletres barregen temàtiques diverses, de l’amor a la reivindicació, amb una aposta clara per apel·lar a la consciència social. Ahir a la nit van  regalar un directe festiu i fresc, que buscava els ulls de la gent quan cantaven i els convidaven a cantar amb ells… Una banda carregada de proximitat i d’energia.

El segon grup de la nit, els valencians Aspencat, amb el crit de “El Prat, eixos punys amunt”, van trigar poc en connectar amb el jovent que va tornar a sota la carpa per entregar-se al dancehall i el reggae, mesclats però amb el rap i pinzellades d’electrònica. En les seves lletres la reivindicació va un pas més enllà. Ja ho han cantat, de la música naix la ràbia. I és que el grup de terres valencianes té la crítica al moll de l’ós i això s’olora en totes les cançons i en el directe que defensen. Crítica al capital, aposta per les cooperatives, col·lectivitzacions i defensa la lluita per poder perdre i no quedar-nos perduts.

Finalment, Els Tapeo Sound System van marcar  un gir més a la nit i és que han imposar la festa i el ball com a discurs únic i innegociable! Va ser pujar a l’escenari ben disfressats i desgranar un rere l’altre grans hits sense deixar descansar al personal. Festa en majúscules i sense contemplacions. Ritme, música i actitud que es contagiava per tancar la primera nit a l’estació, des de l’Abeja Maya a Nino Bravo passant per Estopa i Chanquete ha Muerto

Font: http://festamajor.elprat.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here