Acabat el multitudinari acte ciutadà de dijous, divendres la nedadora va signar al llibre d’honor de l’Ajuntament en una recepció institucional

Centenars de persones es van aplegar dijous a la nit a l’entrada del nucli antic de Castellví de Rosanes, talment com si fos la vigília de Reis, per donar una multitudinària i emotiva benvinguda a l’esportista més destacada que ha tingut mai el municipi: la nedadora Núria Marquès, doble medallista paralímpica als Jocs de Rio 2016.

Després de dues intenses setmanes vivint l’emoció en la distància, dijous veïns, amics i familiars van poder felicitar personalment la nedadora pel seu pas pels Jocs Paralímpics i pels seus èxits en aquesta competició. Avui, i en un acte de perfil més institucional, Marquès va ser rebuda a l’Ajuntament pels regidors i regidores de la Corporació i va signar al llibre d’honor.

La rebuda de Núria Marquès va començar a l’aeroport del Prat, on desenes de veïns i veïnes de Castellví van acostar-se per donar-li la benvinguda. Amb cotxes particulars, o amb l’autobús organitzat per l’Ajuntament, gent de totes les edats -entre ells molts joves- van esperar l’arribada de Marquès a la T1 amb ganes de ser els primers de saludar-la.

Un cop a Castellví, un cotxe descapotable, escortat per nois i noies amb torxes a la mà, va portar la nedadora des de l’entrada del nucli antic i fins a la plaça, entre flaixos i felicitacions de veïns i veïnes. Al vehicle, la mascota dels Jocs posava la nota divertida de la comitiva, que obria el grup de percussió Retumband.

Arribant a la plaça, un passadís en forma de carril de piscina va conduir la Núria fins al que va ser el centre neuràlgic de l’activitat. D’entrada, els Vailets de Gelida van fer dos pilars, un per cada medalla obtinguda, i posteriorment amics i amigues de Marquès li van dedicar unes paraules. La nedadora, emocionada, també es va adreçar als assistents, després de rebre un ram de flors fet a la Fundació Rosella.

Durant la vetllada, es va poder veure el ‘lipdub’ gravat pels veïns i veïnes dissabte passat i també un vídeo on es recollia com s’ha viscut des de Castellví el pas de la Núria pels Jocs Paralímpics i dedicatòries d’amics i també de persones conegudes, tant de l’àmbit de l’esport com de les institucions i la interpretació.

La projecció d’aquest segon vídeo va ser també un dels moments emotius de la nit, especialment per a la nedadora. En finalitzar l’acte, hi va haver un pica-pica per a tots els assistents a la plaça.

La festa de benvinguda a Núria Marquès va ser fruït d’una iniciativa ciutadana en què van participar diversos veïns i veïnes del municipi, i que va comptar amb la col•laboració d’entitats locals i amb el suport logístic de l’Ajuntament de Castellví.

Recepció institucional a la campiona paralímpica

Divendres al migdia, en un acte de més petit format, va tenir lloc la recepció institucional de Núria Marquès a l’Ajuntament de Castellví de Rosanes, on la nedadora va rebre les felicitacions pels seus èxits, va signar al llibre d’honor de l’Ajuntament i va explicar als regidors i regidores de la Corporació com havia estat l’experiència dels jocs de Rio.

Font: Ajuntament de Castellví de Rosanes


FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here