L’Ajuntament de Sant Boi ha iniciat 12 expedients de declaració d’ús anòmal d’habitatge a entitats bancàries i altres persones jurídiques posseïdores de 3 o més habitatges buits de forma injustificada durant un termini mínim de 2 anys

L’objecte d’aquests expedients (81 habitatges en total) és fomentar la cessió d’aquests habitatges perquè es destinin a lloguer social. La llei 24/2015 obligava a les entitats financeres i grans tenidors d’habitatges desocupats a la cessió d’aquests habitatges per a aquest fi. L’Ajuntament va iniciar una ronda de contactes per materialitzar acords de cessió, que es van veure truncats per la suspensió parcial d’aquesta llei a instàncies del govern central.

Multa de 2.500 euros

Ara s’estan valorant les al·legacions presentades per poder iniciar la incoació dels expedients sancionadors que correspongui. La multa coercitiva prevista és de 2.500 euros. Algunes entitats bancàries ja han manifestat el seu interès a continuar negociant la cessió en lloguer social dels seus habitatges buits.

L’Ajuntament destinarà aquest any 100.000 euros en la convocatòria d’ajudes al lloguer que estarà oberta fins al 21 d’octubre. D’altra banda ha destinat 152.500 euros per a ajudes a la rehabilitació.

Font: Ajuntament de Sant Boi

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here