Donem continuitat a la nova subsecció dedicada al món casteller del Baix Llobregat, #BaixCastells. Avui, seguint la Trobada de Colles del Baix Llobregat que s’ha celebrat a Sant Feliu a les 12:30h a la plaça Lluís Companys, en el marc de la Festa de Tardor de la capital de la comarca. La tría de la localitat no ha estat casual, ja que aquest 2016 la Colla de Castellers de Sant Feliu celebra 20 anys 

La pluja ha respectat pràcticament fins al final les actuacions del total de les 12 colles que han participat avui a la trobada castellera: Castellers de Sant Feliu, Colla Jove de l’Hospitalet, Encantats de Begues, Castellers de Castelldefels, Castellers de Cornellà, Castellers d’Esparreguera, Castellers de Gavà, Matossers de Molins de Rei, Castellers del Prat de Llobregat, Carallots de Sant Vicenç i Castellers de l’Adroc.

Enguany, ha estat el primer cop que hi han actuat els Castellers del Prat de Llobregat i els de l’Adroc (que són de Pallejà i de Sant Andreu de la Barca). Els primers han regalat al públic assistent el seu primer 4de6 amb agulla i el pilar de 4 dels Castellers d’Adroc també ha estat molt celebrat.

Aquest ha estat el tercer cop que els de Sant Feliu organitzen la Trobada: en la primera, el 2002, els Castellers d’Esplugues hi van descarregar el seu primer 4de7 amb agulla, que van trigar sis anys a repetir. I han estat els Cargolins d’Esplugues els que més han sobresortit amb la torre de 7, el millor castell de la jornada castellera comarcal. 

Per la seva banda, els de Cornellà han presentat castells de 7 de gamma mitjana, mentre que els d’Esparreguera, Castelldefels, Sant Feliu, Sant Vicenç i Molins han plantat bàsics de 7. Finalment, Gavà, el Prat, la Jove de l’Hospitalet i Begues han fet castells de 6. 

Els amfitrions, coneguts com Els Magentes pel color de la seva camisa en honor a la Ciutat de les roses, com és també conegut Sant Feliu de Llobregat, han tancat la seva jornada amb un 4d7, un 3d7 i un 5d6.

Malauradament la diada s’ha hagut d’interrompre de sobte per la persistència de la pluja, tot i que ha permès desenvolupar les 3 rondes inicials. 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here