La Festa de Tardor 2016 es va cloure aquest dimecres 12 d’octubre després de sis dies d’activitats que han convidat la ciutadania a sortir al carrer

La pluja del darrer dia va obligar a cancel·lar alguns dels últims actes, i entre ells, la Tronada final “Apadrina un tro”, que es posposa fins al dissabte 22 d’octubre. Al marge d’això, la celebració ha estat un èxit de participació, sobretot gràcies a la implicació de les entitats locals, i en especial de les colles que han treballat de valent per fer-ho possible. 

D’altra banda, i com ja és habitual, durant tots els dies, els mocadors i els domassos han tenyit de vermell carrers i places evidenciant les ganes de la gent de bolcar-se en la Festa de Tardor. 

Enguany, en el marc de la festa s’han commemorat els 30 anys dels Trabucaires, els 20 anys dels Ceballuts i els Castellers, i els 15 anys dels Petardons i Petardones de Can Calders. Precisament la colla castellera de Sant Feliu ha commemorat l’aniversari amb una exposició, un documental i amb la XII Trobada Castellera del Baix Llobregat, durant la qual els Magentes van aconseguir carregar per primera vegada un quatre de set.

Entre els actes més multitudinaris de la Festa de Tardor cal destacar el lliurament del Mocador d’Honor a Núria Diez, que es va fer el divendres 7 d’octubre, així com el seguici que es va fer tot seguit amb la presència de diables, gegants, tabalers i altres colles i bèsties. 

El correfoc infantil i el d’adults també van concentrar molta gent, així com la bicicleta de dissabte al matí i les diferents cercaviles de bastoners, gegants i de les colles que s’han dut a terme durant els diferents dies de festa. En aquest sentit, una de les novetats d’enguany ha estat la cercavila de les AMPA, protagonitzada per les colles de les escoles de la ciutat.

D’altra banda, el concert “Sant Feliu Sona” de dissabte a la nit a la plaça Lluís Companys també va aconseguir el ple absolut, igual que altres propostes musicals que es van fer en espais com l’aparcament del Casal de la Gent Gran. 

Una altra de les propostes que va atraure molta gent va ser la concentració de cotxes i motos antigues organitzada pel Motor Clàssic Sant Feliu el dilluns. 

Concursos de fotografia

En el marc de la Festa de Tardor s’han celebrat dos concursos de fotografia per captar moments de la celebració amb el telèfon mòbil, la càmera o altres dispositius electrònics: el V Concurs amateur de fotografia digital Festa de Tardor 2016, organitzat per l’Agrupació Fotogràfica “Creació 90” de Sant Feliu, al qual es poden enviar originals fins al 19 d’octubre, a les 14 h; i el IV Concurs de fotografia Festa de Tardor a Instagram, organitzat per l’entitat Pistoleros de Edison, al qual es pot participar fins al 13 d’octubre.  

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here