Núria Parlon ha dit avui des de Cornellà: “Per què tenim tanta por a assemblar-nos a En Comú Podem?”. Ho ha fet en una trobada amb el PSC del Baix Llobregat per buscar suports a la seva candidatura a les primàries pel lideratge dels socialistes catalanans, que l’enfronten a Miquel Iceta. Iceta i Parlon coincideixen, no obstant, en el séu suport a Pedro Sánchez i en el “no és no” a Rajoy 

“Si mireu el programa socialista dels anys 80, veureu que és molt semblant al que defensen els Comuns actualment. Per què tenim tanta por a assemblar-nos-hi?”. Així s’expressava avui a Cornellà la candidata a primera secretària d’un PSC que aquest dissabte coneixerà qui liderarà el partit a partir d’ara.

“Hem deixat tot l’espai socialdemòcrata a Podem. Som nosaltres els que hem d’ocupar la centralitat política de l’esquerra”. Per fer-ho, l’actual alcaldessa de Santa Coloma ha proposat “recuperar el contacte amb les bases socials del país” i “no centrar-se només en la política institucional”.

Davant d’un auditori ple de gom a gom, Parlon ha reiterat que no pensa perpetuar les polítiques de Mariano Rajoy. “No és no. Nosaltres advertirem al PSOE que investir a Rajoy és un error, però si mantenen aquesta via, nosaltres no hi participarem”

Al llarg de la intervenció, la candidata a les primàries també s’ha referit a l’encaix Catalunya-Espanya. “Cal un nou finançament per a Catalunya. Hem de poder oferir els mateixos serveis que a la resta de l’Estat”. La socialista també ha lamentat el que considera una instrumentalització política del conflicte per part de l’antiga convergència. “Treuen rèdit electoral d’un conflicte en què no aporten millores”.

Les primàries del PSC es resoldran aquest dissabte entre Miquel Iceta i Nuria Parlon. Al llarg de l’acte d’avui celebrat a la seu comarcal d’UGT, Parlon ha marcat distàncies respecte Iceta i ha proposat una regeneració política que connecti amb aquells sectors més precaritzats de la societat. “La centralitat política s’ha mogut a l’esquerra”, ha sentenciat. 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here