“Els independentistes han accelerat els temps últimament. Trencar ponts amb el PSOE implicaria trencar ponts amb Espanya i el nostre projecte passa per millorar-hi l’encaix”. Així s’ha expressat Miquel Iceta des de Viladecans, a les portes d’unes primàries que se celebraran demà i que decidiran la direcció del partit pels propers temps. Tanmateix, l’actual primer secretari ha reconegut que la nova gestora del PSOE possiblement acabi abstenint-se i investint Rajoy, fet al que Iceta s’ha mostrat totalment contrari

El màxim responsible del PSC també ha afirmat que al PSOE hi ha un problema i és la diferent concepció d’Espanya. “Cadascú mira Espanya des de la seva cantonada” ha afirmat. “Per això, vaig dir-li a Susana Díaz que si pensa només en la seva comunitat mai serà una bona Secretària General del PSOE.” En canvi, s’ha mostrat favorable de Pedro Sànchez “era la garantia de que no s’investiria Rajoy” i ha afegit que espera que es torni a presentar a unes primàries

Iceta ha parlat poc de la seva rival política a les primàries de demà, Núria Parlon, al llarg d’una intervenció molt centrada en clau catalana i espanyola. Tot i així, ha deixat clar que al PSC no hi sobra ningú “tenim massa feina i massa projectes, tothom és imprescindible”. El candidat ha obert així les portes a una possible entesa amb Parlon de cara al futur, tot i que no ha concretat en quins termes.

Al llarg de la seva intervenció davant d’uns 100 militants a l’auditori Pablo Picasso de Viladecans, el candidat s’ha referit a Podem. “Jo sé que a vegades Podem no agrada. Però les cartes no les repartim nosaltres, ens han vingut donades i ens hi hem d’adaptar”. Per il·lustrar-ho, ha posat com a exemple el cas de l’Ajuntament de Barcelona on “els Comuns ens han acabat demanant que els ajudem en la gestió”

Iceta no ha perdut el séu habitual to irònic per referir-se al tracte rebut per la premsa al llarg dels comicis. “Nosaltres hem defensat que Catalunya és una nació des de 1978. Potser alguns directors de El País no havien nascut, però jo sí i me’n recordo” ha dit en un to crispat. Ha sigut l’excepció després d’un acte on molts militants li han agraït que es fes càrrec del PSC en un moment tant delicat com en el que ho va fer.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here